Дипломатичний скандал у Харкові: Росія відкликала секретаря консульства

Росія не відмовилася від дипломатичного імунітету працівника Генконсульства в Харкові, однак відкликала його з України

Дипломатичний скандал у Харкові: Росія в…

Як передає Depo.Харків, про це йдеться в ухвалі Київського районного суду від 24 березня.

За даними суду, чоловік, який на той момент займав посаду третього секретаря Генерального консульства Росії в Харкові, підозрювався у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 369 КК України (давання хабаря).

Згідно з матеріалами кримінального провадження, на початку травня 2016 року дипломат звернувся до співробітника ГУ НП України в Харківській області із проханням допомогти в отриманні посвідчення водія йому та аташе консульства. За це злочинець пообіцяв 200 доларів. Таку ж суму правоохоронець повинен був передати керівнику Територіального сервісного центру ГУ НП в Харківській області.

17 червня 2016 року дипломат домовився із поліцейським про зустріч на вулиці Шевченка. О 17:15 він передав гроші.

На місце прибули правоохоронці, які за результатом огляду виявили та вилучили гроші, документи, які чоловік передав для оформлення посвідчення.

У цей час порушник заявив про свій дипломатичний статус та надав консульську картку. Від пояснень він відмовився через наявність відповідного імунітету та добровільно залишив місце події.

У матеріалах зазначається, що питання про кримінальну відповідальність осіб, які мають дипломатичний імунітет і вчинили злочини на території України, вирішується дипломатичним шляхом. Кримінальна юрисдикція України поширюється на цих осіб лише в разі згоди на це акредитуючої держави.

Росія не відмовилася від дипломатичного імунітету дипломата, однак відкликала його з України. 10 листопада 2016 року він залишив країну.

Враховуючи це, кримінальне провадження було закрите.

Після цього старший слідчий звернувся до суду з клопотанням про конфіскацію 400 доларів у власність держави, однак на момент звернення суд не знайшов правових підстав для задоволення клопотання, тому відмовив слідчому.

Як повідомляв Depo.Харків, на Харківщині виявили грабіжника з Австрії.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme