Росія переправляє через Крим заборонені речовини до Сирії, - Фріз

Голова української делегації в Парламентській асамблеї НАТО Ірина Фріз припустила, що Росія може через окупований Крим передислоковувати морським шляхом заборонені речовини до Сирії

Про це вона заявила під час засідання Міжпарламентської ради Україна-НАТО в Києві, повідомляє Depo.ua з посиланням на "Укрінформ".

"Зараз порти Криму - це фактично, Тортуга, до якої заходять навіть кораблі з Сирії невідомо з чим. З огляду на те, що відбувалося останнім часом в Сирії, зокрема, хімічна атака, ми не виключаємо, що Росія в такий спосіб намагається передислоковувати через Крим до Сирії заборонені речовини", - розповіла Фріз.

Крім того, вона повідомила, що Росія розконсервовує на території Кримського півострова об'єкти військового призначення.

"Зокрема, у нас є інформація про розконсервування ядерного сховища Феодосія-13", - підкреслила Фріз.

Вона додала, що, фактично, півострів перетворюється на військову базу, оснащену сучасним озброєнням, яке вже націлено не проти України, у якої анексовано цю територію, а проти всіх країн-партнерів членів НАТО.

Нагадаємо, 4 квітня у результаті застосування режимом президента Сирії Башара Асада хімічної зброї в населеному пункті Хан-Шейхун провінції Ідліб загинули 72 цивільних, в тому числі 20 дітей.

Генсек ООН закликав покарати винних у застосуванні хімічної зброї в Сирії.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme