Чому ФК "Полтава" зірвала матч 1/4 фіналу Кубка України

Керівництво "Полтави" регулярно загрожує ліквідувати своє дітище, замість того, щоб покращувати інфраструктуру клубу

Чому ФК "Полтава" зірвала матч 1/4 фінал…

Президент ФК "Полтава" в N-й раз пообіцяв зняти клуб з участі в змаганнях Першої ліги і закрити клуб. Причиною такого демаршу Леоніда Соболєва стала цілком буденна вимога дирекції УПЛ, з яким погодилися і в ФФУ, про перенесення матчу 1/4 Кубка України з "Шахтарем" з пошарпаного газону стадіону "Локомотив" на стадіон "Ворскла". Або, як варіант, матч міг пройти на будь-якій інший арені, що відповідає стандартам змагань, - на вибір полтавчан. Але Соболєв різко розкритикував таке рішення, спровокувавши конфлікт на порожньому місці.

Позиція керівництва ФК "Полтава" викликає відвертий подив ще й тому, що схожа ситуація з полем "Локомотива" вже мала місце в листопаді минулого року. Нагадаємо, що запланований на 30 листопада 2016 року матч 1/4 фіналу Кубка України "Полтави" з "Шахтарем" довелося скасувати, оскільки поле "Локомотива" більше нагадувало кавзанку для гри в хокей, ніж футбольний газон. Тоді господарям поля вдалося уникнути серйозних санкцій, хоча саме вони несли відповідальність за підготовку домашньої арени до важливого поєдинку. І ось, тепер історія повторюється. Лід на "Локомотиві" розтанув вже давно, але привести в порядок трав'яний покрив стадіону до матчу з "Шахтарем" керівництво "Полтави" знову не встигло. Про що директор матчу поінформував керівництво УПЛ, ФФУ та президента ФК "Полтава" за день до матчу, як це і передбачено Регламентом змагань.

Тобто часу на перенесення поєдинку між "Полтавою" і "Шахтарем" на сусідній стадіон "Ворскла" було більш ніж достатньо. Більше того, керівництво УПЛ запропонувало Леоніду Соболєву компенсувати витрати, пов'язані з цим вимушеним кроком. І вболівальники могли б безкоштовно насолодитися грою своєї улюбленої команди. Але, президент "полтавчан" зайняв безкомпромісну позицію: матчу не буде, команду ліквідуємо. Таким чином, ФК "Полтаву", згідно з Регламентом, чекає технічну поразку в цьому матчі.

Що ж стосується можливої ліквідації клубу - то тут ситуація менш визначена. Адже Леонід Соболєв обіцяв закрити свій клуб вже багато разів. Наприклад, в 2013 році цей загрозливий стан він підкріпив невдоволенням роботи суддів. У 2015-му Соболєв знову готувався ліквідувати клуб, скаржачись на те, що місцеві депутати не хочуть вирішити питання з виділенням землі під будівництво стадіону для його команди. З 2016-му році президент ФК "Полтава" повторив загрозу, скаржачись, що питання будівництва стадіону не вирішується. Таким чином, Соболєв ліквідує свій клуб вже 5-й рік поспіль, замість того, щоб зайнятися поліпшенням інфраструктури "Полтави".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme