Підозрюваних у корупції керівників дніпровської "Самопомочі" вимагають звільнити на позачерговій сесії

У Дніпрі створено ініціативну групу з депутатів міської ради, громадських активістів та військовослужбовців. Група закликає керівників ГПУ, НАБУ і Нацполіціі розслідувати діяльність членів фракції "Об'єднання "Самопоміч" в міськраді Дніпра – секретаря міськради В'ячеслава Мішалова і голови бюджетної комісії Артема Хмельнікова – і порушити проти них кримінальні справи

Депутат Дніпровської міської ради Дмитро Хозин заявив, що члени ініціативної групи будуть вимагати від мера Бориса Філатова скликання позачергової сесії, присвяченій зняття зі своїх посад секретаря міськради і голови бюджетної комісії.

Про це він заявив під час брифінгу, повідомляє Depo.ua з посиланням на місцеве видання "Мост-Днепр".

"Ми закликаємо міського голову негайно зібрати позачергову сесію, щоб зняти з посад міськради секретаря та голову бюджетної комісії. Їх визнала корупціонерами навіть рідна партія, тому голосувати той порядок, яку вони готували не можна без попередньої перевірки на корупційну складову. Так не піде – це фарс. Після зняття можуть бути призначені тимчасово виконуючі обов'язки", – підкреслив депутат.

Партія "Самопоміч", підкреслює Хозин, повинна довести ситуацію до логічного завершення, тобто зняття з посад В'ячеслава Мішалова і Артема Хмельнікова. У цьому повинні взяти участь члени центрального апарату політичної сили, які сьогодні очолюють Парламент і Комітет із запобігання корупції.

"Ми раді, що партія "Самопоміч" визнала корупціонерами Хмельнікова і Мішалова. Але необхідно розуміти, що зроблено це було під активним тиском засобів масової інформації як регіональних, так і національних. У той же час панове з "Самопомочі" повинні визнати, що прапор партії був переданий корупціонерам, у яких не інший ідеології крім збагачення будь-якою ціною. Ми закликаємо партію "Самопоміч" не ховати голову в пісок, а особисто відправити в Дніпро главу антикорупційного комітету Єгора Соболєва, пані Сироід (віце-спікера ВР – ред.). Сьогодні у них достатньо важелів, щоб розібратися в ситуації, що склалася і викинути корупціонерів з нашого міської ради", – зазначив депутат.

Нагадаємо, що 21 березня лідер партії "Об'єднання "Самопоміч" Андрій Садовий заявив, що виконавчий комітет політичної сили направив звернення до голови НАБУ Артему Ситнику з проханням перевірити оприлюднену в ЗМІ інформацію про зловживання службовим становищем в особистих інтересах та інтересах членів своєї сім'ї секретарем Дніпровської міської ради В'ячеславом Мішаловим.

Вже на початку квітня на офіційному сайті партії "Самопоміч" з'явилася заява, в якому йшлося про те, що робоча група, яку очолила віце-спікер Верховної Ради України Оксана Сироід, рекомендувала депутатам Дніпровського міськради В'ячеславу Мішалова і Артему Хмельнікову добровільно скласти мандати. Крім того, було прийнято рішення про виключення Артема Хмельнікова з партії.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme