UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Нардепи "Відродження" обговорили з Гройсманом виділення додаткових коштів на відновлення Балаклії

Народні депутати групи "Партія "Відродження" провели робочу зустріч із Прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом

Нардепи "Відродження" обговорили з Гройс…

Як повідомили Depo.Харків у прес-службі Харківської обласної організації партії "Відродження", під час зустрічі парламентарі обговорили з прем'єром та представниками уряду необхідність виділення додаткових коштів на відновлення Балаклії (Харківська область) та стан реалізації реформ в Україні.

Зокрема депутати групи "Партія "Відродження" наголосили на необхідності першочергового врахування державних інтересів під час втілення медичної, земельної та пенсійної реформ.

"Ми запропонували збільшити урядову допомогу для відновлення Балаклії, що постраждала внаслідок вибухів на складі боєприпасів. Загалом вибухи пошкодили 265 будинків. З них взагалі не підлягають відновленню 13 багатоповерхівок та 2 приватних будинки. Тобто без житла залишилися 93 родини, це 180 громадян. Тільки за попередніми розрахунками, сума збитків сягає 300 млн грн, а виділених державою раніше коштів не вистачає. На повноцінне відновлення життєдіяльності міста необхідно ще 200 млн грн", – наголосив голова депутатської групи "Партія "Відродження" Віталій Хомутиннік.

Під час зустрічі також обговорювалися питання проведення реформ. "До депутатської групи "Партія "Відродження" входять мажоритарники, які мають досвід роботи на місцях і розуміють специфіку регіональних потреб. Тому в питаннях проведення будь-яких реформ Уряд має відстоювати в першу чергу інтереси держави. Особливо – під час реалізації медичної, земельної та пенсійної реформ, що стосуються кожного українця", – додав Хомутиннік.

Як повідомляв Depo.Харків, Кабінет міністрів виділив на відновлення Балаклії 100 млн грн, а з бюджету Харківської обласної ради за ініціативи фракції "Відродження" було виділено 10 млн грн.

Довідка Depo.Харків. Уночі 23 березня у Балаклії внаслідок загоряння відбулася детонація військового арсеналу. Через небезпеку для життя з Балаклії та дев'яти прилеглих сіл евакуювали близько 20 тисяч людей. Внаслідок вибухів загинула одна людина, ще близько п'яти отримали поранення. 24 березня військові заявили, що пожежа на арсеналі ліквідована.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme