UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Надання Україні летальної зброї розглядають і в Конгресі, і в Білому домі, – сенатор

Можливість надання Україні летальної зброї та нелетальної військової допомоги обговорюється зараз в обох палатах Конгресу США, а також на рівні Американської адміністрації

Про це заявив, виступаючи в середу в "Атлантичній раді" американський сенатор Роб Портман, передає Depo.ua з посиланням на Укрінформ.

"Ми продовжуємо мати насичену дискусію щодо надання Україні як летальної, так і нелетальної військової допомоги. Це має двопартійну підтримку в Конгресі Сполучених Штатів, повторюю, не тільки щодо нелетальної, але й летальної допомоги для того, щоб Україна могла краще захистити себе", - наголосив сенатор під час конференції на тему "Україна 2016-2017: прогрес, можливості та виклики".

Він нагадав, що під час слухань в сенатському комітеті щодо затвердження на посаді держсекретаря, Рекс Тіллерсон теж погодився з таким підходом. Портман зауважив, що зараз з боку адміністрації також надходять сигнали, що вони обговорюють ці можливості. "На мій погляд, ми повинні далі просунутися на цьому напрямі", - зауважив законодавець.

Крім того, зазначив він, у Конгресі відбуваються обговорення щодо присутності США в регіоні, а також щодо "більш потужних і скоординованих зусиль у протистоянні російській пропаганді та дезінформації", в тому числі стосовно ситуації в Україні. У цьому зв'язку сенатор звернув увагу ще й на загрозу російської цілеспрямованої дезінформації для виборів у Франції і Німеччині.

Водночас, американський законодавець нагадав про слухання в Сенаті, що відбулися напередодні за участю посла Євросоюзу в США, який підтвердив намір ЄС продовжити в черговий раз санкції проти Росії через її агресію в Україні. "Це дуже важливий союзник для нас у цій справі", - зауважив Портер.

Сенатор підкреслив важливість "єдності дій між США і ЄС щодо притягнення Росії до відповідальності за її порушення Мінських домовленостей, Будапештського меморандуму та інших міжнародних норм та угод".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme