UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Національній академії агронаук України повернуть землі на Хмельниччині

Вартість наділів сягає 55 мільйонів гривень

Національній академії агронаук України п…

Близько 1600 га сільгоспземель вартістю більше 55 млн грн підлягають поверненню підприємству Національної академії аграрних наук України, повідомляє Depo.Хмельницький за інформацією прес-служби облпрокуратури.

Правоохоронці встановили, що у 2014 році між одним із державних сільгосппідприємств, що в підпорядкуванні НААН України, та приватним підприємством укладено договір про виробництво сільськогосподарської продукції. За яким фактично для комерційного використання передали в оренду близько 1600 га земель, розташованих на території Шарівської сільської ради Ярмолинецького району, вартістю більше 55 млн. грн.

Під виглядом цього договору насправді приховано оренду землі, яка призначена для проведення наукових досліджень з метою розвитку аграрного сектору держави, а використовується на користь суб'єкта господарювання, який вирощує сільськогосподарську продукцію на продаж.

Як повідомив начальник відділу прокуратури області Андрій Гаврилик, прибутки від цього отримував лише підприємець, орендна плата була значно нижчою законодавчо встановленої, а тому держава недоотримала значні кошти за використання землі.

Прокуратура області звернулась до суду з вимогами визнати договір про виробництво сільськогосподарської продукції недійсним та припинити зобов'язання за ним на майбутнє.

Рішення господарського суду Хмельницької області позицію прокуратури підтримали та позов задовільнили – земельна ділянка вартістю понад 55 млн. грн. підлягає поверненню законному володільцю.

До слова, у березні поточного року суд повернув Національній академії аграрних наук на Хмельниччині землю в 66 мільйонів гривень. Рішення приймав Рівненський апеляційний суд. Також НААН України повернули понад 1500 га сільгоспземель понад 51 мільйон гривень.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme