На Росії дітям до 14 років хочуть заборонити користуватися соцмережами

Депутати Законодавчих зборів Ленінградської області виступили з новою законодавчою ініціативою, яка обмежить дітям до 14 років вільний доступ до соціальних мереж

Відповідний законопроект "Про правове регулювання діяльності соціальних мереж", який передбачає строгий порядок допуску та ідентифікації користувачів до соцмереж буде внесений на розгляд до Держдуми вже сьогодні, 5 квітня, повідомляє Depo.ua з посиланням на "Известия".

Якщо законопроект буде прийнятий, користувачем соцмережі може бути тільки особа, яка досягла 14 років при пред'явленні паспорта, який повинен перевірити при реєстрації власник сервісу.

За недотримання вимог до реєстрації власникові сайту загрожує штраф від 100 тис. до 300 тис. рублів. Якщо користувач не повідомив про зміну даних або спеціально вказав недостовірну інформацію, його можуть оштрафувати на 1-3 тис. рублів.

Крім того законопроект передбачає обмеження в кількості створюваних сторінок одним користувачем. Чиновники пропонують відвідувачам соцмереж обмежиться однією сторінкою. Порушення цього правила буде каратися штрафом: власнику сайту доведеться заплатити до 300 тис. рублів, користувачеві - до 5 тис руб.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme