UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Харківщині до війська відправили першу команду солдатів-строковиків

У Харківській області під час весняної призовної кампанії до війська відправлять 1,2 тисячі юнаків

На Харківщині до війська відправили перш…

Як повідомили Depo.Харків у харківському регіональному медіа-центрі Міноборони, сьогодні, 5 квітня, на збірному пункті Харківського обласного військового комісаріату відбулися урочистості з нагоди відправка першої команди призовників.

За відомостями Міноборони, 87 осіб у супроводі офіцерів військкомату відправили до Львівщини, в один із навчальних центрів Сухопутних військ. Після проходження курсу військової підготовки їх розподілять у різні військові частини Збройних Сил України.

Під час ритуалу проводів юнаків до війська матері солдатів-строковиків передали їм символічну паляницю, а представник православного духовенства отець Сергій благословив хлопців на добру ратну службу.

На завершення урочистостей на плацу військової установи свою професійну майстерність продемонстрували військовослужбовці Факультету військової підготовки НТУ "ХПІ", курсанти Національної академії Національної гвардії України, а також кращі воїни-прикордонники.

За словами військового комісара Харківського обласного військового комісаріату полковника Юрія Калгушкіна, до кінця цієї весни лави Збройних Сил та інших військових формувань України поповнять 1200 мешканців регіону.

"Зі всіх солдатів-строковиків призваних у квітня-травні 300 служитимуть на Харківщині, решта – в усіх куточках нашої держави. Повинен зауважити, що жоден із них не направлятиметься до району проведення АТО. Паралельно ми проводимо відбір чоловіків та жінок для служби на професійній основі і протягом першого кварталу поточного року понад 500 харків'ян вже підписали армійський контракт", - наголосив Калгушкін.

Довідка Depo.Харків. Весняна призовна кампанія на Харківщині триватиме у період із 5 квітня по 31 травня 2017 року. При цьому приблизно 80% буде направлено до війська у квітні.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme