UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Львівська облрада зобов'яже Садового провести рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища

Львівська ОДА напрацює проект програми поводження ТПВ

Львівська облрада зобов'яже Садового провести рекультивацію Грибовицького Депутати Львівської облради сьогодні на сесії розглядають питання Про заходи щодо вирішення критичної ситуації з утилізацією твердих побутових відходів у Львові та Львівській області. На сесії виступили директор департаменту ЖКГ Львівської ОДА Назарій Романчук та директор департаменту житлового господарства міської ради Сергій Бабак, пише Depo.Львів.

У проекті рішення зазначається, що депутати повинні оцінити роботу Львівської ОДА та Львівської міської ради щодо критичної ситуації з утилізацією ТПВ у Львові та області.

Також Львівська облрада хоче зобов'язати міську раду Львова провести позачергові протиаварійні заходи на Львівської полігоні ТПВ у Грибовичах у частині відновлення відвідного інфільтраційного каналу, укріплення дамби згідно проекту, очищення інфільтратів та передачу їх на очисні споруди міста Львова.

Крім того, мерію Львова хочуть зобов'язати провести міжнародний конкурс для відбору виконавця робіт з рекультивації полігону ТПВ відповідно до розробленого ЛОДА технічного завдання.

Також мерію Львова хочуть зобов'язати провести розробку схеми санітарної очистки міста Львова та її виконання, опрацювання запропонованих ЛОДА земельних ділянок для будівництва сучасного сміттєпереробного комплексу, а також посилення контролю над перевізниками, які здійснюють вивіз сміття зі Львова.

Крім того, Львівська облрада хоче доручити Львівській ОДА напрацювати та подати на розгляд обласної ради проект програми поводження ТПВ у Львівській області.

Нагадаємо, 21 березня 2017 року на сесії Львівської обласної ради депутатська більшість відмовилася проголосувати за пропозицію заслухати інформацію про ситуацією з вивезенням сміття у Львові.

Міська влада вдруге не впоралась зі сміттям, тому за вивезення взялась Львівська ОДА.

Так, станом на 21 березня у Львові було 599 переповнених сміттєвих майданчики.

Полігони Львівської області поки що продовжують приймати львівське сміття, але частина із них уже відмовляється це робити.

Тим часом Львівська ОДА уже припинила координацію вивозу сміття з міста. Голова Львівської ОДА Олег Синютка заявляв про те, що внутрішні сили у Львівській міськраді зацікавлені, щоб сміття зі Львова не вивозилось.

Також за вирішення сміттєвої проблеми взялись і у Львівській облраді - тут створили тимчасову контрольну комісію, яка уже провела перше засідання.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme