Греф розкрив нову назву української дочки "Сбербанку"

 Українська "дочка" "Сбербанку"  називатиметься Norvik Banka, її швидкий продаж пов'язаний з тим, що покупців було небагато

Про це заявив президент "Сбербанку" Герман Греф, повідомляє Depo.ua з посиланням на "РБК".

"Не було багато претендентів, чесно сказати", - сказав він.

Греф також додав, що за необхідним для реалізації угоди дозволом регулюючих органів України Ощадбанк має намір звернутися вже на цьому тижні.

"Про Латвію терміново потрібно питати у покупця", - додав глава Ощадбанку.

Зазаначимо, у березні 2017 року стало відомо, що новим власником 100% української "дочки" "Сбербанку" стане інвестиційний консорціум латвійського Norvik Banka і білоруської компанії, що належить синові основного власника компанії "Руснефть" і групи "Сафмар" Саїду Гуцерієву (мажоритарний акціонер).

Пізніше основний акціонер Norvik Banka Григорій Гусельников (як і Саїд Гуцерієв, він є громадянином Великобританії) повідомив, що після завершення угоди ПАТ "Сбербанк" (Україна) змінить назву на Norvik bankа.

"У покупців немає бажання цей бренд зберігати. Для того щоб далі не нагнітати обстановку, заспокоїти її, бренд буде замінений, і банк буде позиціонуватися як європейський банк, яким він і буде", - пояснив Гусельников.

За даними "Коммерсанта", в обмін на свої українські активи Сбербанк отримає від структур Гусельникова і Гуцерієва 130 млн доларів, що можна порівняти з капіталом української "дочки" ($ 144 млн).

Нагадаємо, "Сбербанк" Росії домовився про продаж своєї української "дочки" консорціуму за участю латвійського Norvik Banka і білоруської компанії.

У Norvik Banka повідомили, що мажоритарним акціонером консорціуму, який домовився про покупку української "дочки" Сбербанку, став син російського мільярдера Михайла Гуцерієва Саїд.

16 березня президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО про застосування персональних спеціальних економічних санкцій щодо низки російських банків, серед яких опинився і "Сбербанк".

22 березня Нацбанк схвалив спецпостанову щодо "дочок" російських банків.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme