Грати "по-новому", або три тези про гру "Динамо" проти "Нафтовика"

Сьогодні завершилась гра чвертьфінального матчу Кубка України між київським "Динамо" та охтирським "Нафтовиком-Укрнафтою"

Юрій Лящук
Журналіст відділу Depo.Cектор
Грати "по-новому", або три тези про гру…

Depo.Сектор проаналізував гру київського клубу з першоліговим колективом з Охтирки в чвертьфінальному матчі Кубка України.

Гра "Динамо" в останніх матчах зазнала суттєвих змін, тож зробимо акценти на більш важливих моментах:

Нова тактична схема. Нова схема Сергія Реброва 3-4-3 заточена на атаку і логічно її було застосувати зі слабким суперником. Проте було помітно неозброєним оком, що зіграності "Динамо" при новій схемі ще бракує. Велике скупчення гравців атаки на невеликому шматку поля приводили до сумбурності в побудові атакуючих дій і гравці часто-густо не знали, що робити з м'ячем. В той же час, півзахисник "Нафтовика" Геннадій Пасіч дуже часто відкривав для себе вільні простори для атаки на флангах, що супроводжувалось нервовими діями захисників київського клубу.

Зразкова гра Гармаша. В останніх матчах київського клубу роль Дениса в команді помітно зросла. Півзахисник почав вигравати конкуренцію в центрі поля у Сергія Рибалки і це принесло свої плоди для "Динамо". Так, ще не зникли численні удари в "молоко", але вони нівелюються користю, яку дає команді Гармаш у грі на атаку. Помітно, що при новій схемі в чотири хавбеки, Денис почувається, як риба у воді. Саме такого гравця бракувало команді у першій частині сезону, коли відрив від "Шахтаря" ще не був таким плачевним.

Дебразилізація безслідно не проходить. У матчі з "Нафтовиком" команді Реброва бракувало креативу та нестандартних дій, що суттєво вдарило по видовищності гри команди. В сучасних реаліях від дорогих легіонерів потрібно відмовлятись, але один якісний креативний південноамериканець не завадив би клубу у побудові атакувальних дій. Такий захист команди, як у "Нафтовика" гравці "Динамо" мали б "лускати, як горішки", але часто бракувало останнього пасу в завершальних стадіях атаки. Підвердженням цим словам є чимала кількість навісів і дальніх ударів гравців "Динамо", які елементарно не можуть знайти більш вигідного продовження атаки команди.

"Динамо" вимучило чергову перемогу і пробилось у півфінал Кубка України. Поки що жереб для підопічних Реброва є сприятливим, але вже наступна гра може бути проти донецького "Шахтаря", де на класі далеко не заїдеш. Чи буде гнути свою тактику Сергій Ребров з більш іменитими суперниками, дізнаємось вже дуже скоро.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Сектор

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme