Близько 5 млрд грн буде виділено на реконструкцію причалів трьох портів Одещини

Взагалі Адміністрація морських портів України має намір в 2017-2018 роках направити 5,59 млрд грн на реконструкцію 12 причалів в чотирьох портах України

Близько 5 млрд грн буде виділено на реко…

Як передає Depo.Одеса з посиланням на "Центр транспортних стратегій", про це заявив начальник інженерної служби АМПУ Володимир Полухін на конференції "День розвитку портової інфраструктури".

Найбільша сума інвестицій призначена для модернізації інфраструктури порту "Южний", найглибоководнішого порту в Україні. За 2,065 млрд грн АМПУ планує реконструювати тут причали № 5, 6, 7, 8.

"Всі причали після реконструкції повинні бути вирівняні в одну лінію", - зазначив Володимир Полухін.

Глибини зазначених причалів порту збільшаться в такий спосіб: № 5, 6 - з 18 до 21 м, № 7 - з 14 до 19 м, № 8 - з 14 до 17 м. У 2017 році АМПУ планує розробити і затвердити проект реконструкції причалів.

Також, більш ніж 1,466 млрд грн буде направлено на розвиток причальної інфраструктури порту Чорноморськ. На ці кошти АМПУ проведе реконструкцію причалів № 1, 2, 7, 8. В результаті їх глибина збільшиться до 15 м з нинішніх 9, 75 - 13 м. Також причали № 7, 8 в перспективі можуть бути поглиблені до 16 м.

В Одеському порту буде облаштовано 2 причали. 1,066 млрд грн буде направлено на реконструкцію причалу № 7, глибина якого збільшиться з 11,5 до 13,5 м.

Ще 332,8 млн грн буде витрачено на будівництво причалу № 1-з в Одеському порту. Цей проект вже реалізується, здана в експлуатацію перша черга.

"Цей причал історично був переданий від судноремонтного заводу. Повноцінного причалу там не було", - уточнив Полухін. За його словами, на цьому причалі буде побудований зерновий елеватор. Глибина біля причалу буде 12 м, з перспективою збільшення до 13,5 м.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив скасувати скандальний тендер на поглиблення дна в порту "Южний".

Всі новини Одеси читайте на Depo.Одеса

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme