UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

За три роки економіка В'єтнаму обжене Китай

У найближчі три роки темпи зростання економіки В'єтнаму збільшаться на 7% в середньорічному значенні і обженуть Китай (6,5%) - лідера азіатського регіону

Про це йдеться в прогнозі Світового банку на 2017 – 2019 роки, передає Depo.ua із посиланням на RT.

Як відзначають експерти банку, вже в першому кварталі 2017 року темп зростання ВВП В'єтнаму складе 5,1%. Аналітики Bloomberg налаштовані більш оптимістично і прогнозують значення 6,25%, в той час як прогноз на 2017 рік за цим показником в Китаї становить 6,5%.

В Азіатському банку розвитку вважають, що В'єтнам зможе обігнати Китай за рахунок зростання інвестицій в інфраструктуру - за два роки країна витратила на програми розвитку 5,7% ВВП. Уряд В'єтнаму заявив, що в 2017-2020 роках приверне $ 480 млрд на інфраструктурні програми.

Для порівняння, найближчі сусіди В'єтнаму - Індонезія і Філіппіни - вкладають в розвиток інфраструктури 3% ВВП, а Малайзія і Таїланд витрачають не більше 2% ВВП.

За 2015-2016 роки В'єтнам обігнав і Індонезію, на економіку якої ще кілька років тому робили ставку іноземні інвестори. Так, в 2012 році темпи зростання ВВП держави становили 6%, але в 2016 році показник знизився до 5%.

Нагадаємо, що і в Китаї даремно часу не витрачають – і, наприклад, знайшли плісняву, яка може досить швидко розчиняти пластмасу.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme