Як опозиціонери "збідніли" через "тиск режиму"

Наші опозиціонери люблять розповідати про права "обездолених" і скаржитися на тиск влади. Цікаво, що цей "тиск" не заважає їм з року в рік покращувати власне матеріальне становище

Як опозиціонери "збідніли" через "тиск р…

Розповіді про "страшне зубожіння населення" з вуст окремих вітчизняних опозиціонерів звучать дещо комічно. Приміром, учора на погоджувальній раді Юлія Тимошенко звинуватила владу в падінні рівня життя населення. "Доходи на сім'ю зменшились, 67% людей живе за межею бідності", - заявила вона. На цей виступ лідерки "Батьківщини" досить іронічно відреагували соцмережі. "Якщо ретельно почитати новини за 2016 рік, то зять Тимошенко буквально озолотився за злочинної влади. У березні купив 47 гектарів землі на трасі Київ-Одеса під забудову. У липні придбав 46,3% акцій "Укрбудінвестбанку". Дай Бог, кожному так жити за межею бідності", - написала блогер Марина Данилюк-Єрмолаєва.

Та й сама Тимошенко, якщо вірити її декларації за минулий рік, не бідує. Зокрема, вона орендує житловий будинок площею 588 кв. м в Козині Київської області. Цікавий факт: орендарем виступає її ж двоюрідна сестра Тетяна Шарапова. Також Юлії Володимирівні віддано в оренду дві земельні ділянки площею 1 500 і 1 862 кв. м, які також записані на родичку. Усе непогано і в її чоловіка Олександра. Він офіційно отримав близько 2,8 млн. грн. доходу від підприємницької діяльності.

Непогано почувається й інший затятий опозиціонер – мер Львова Андрій Садовий. Той, що заявляв про тиск з боку нинішньої влади. Так, за 2016 рік він задекларував 371,7 тис. грн у вигляді заробітної плати. Нібито й не густо. Утім, гроші в сім'ю непогано приносить дружина міського голови Львова Катерина Кіт-Садова, яка у 2016 році одержала 1 млн 441 тис. грн доходів. На дружину мера також зареєстровано земельну ділянку площею 702 м², житловий будинок площею 660,4 м², а також мінівен Mercedes Benz Viano 2012 року випуску вартістю 500 тис. гривень. Згідно з документом, дружині Садового належать кілька ЗМІ, серед яких "Радіо Люкс", телеканал "24" і видання Zaxid.net.

Ще одним опозиціонером, який каже про пресинг з боку влади, є Олег Ляшко. Утім, якщо подивитися прибутки головного "радикала" країни, то пресинг виявляється якийсь дивний. Так, у серпні 2016 року було придбано садовий будинок площею 296 квадратів, який оформлено на його цивільну дружину Росіту Сайранен. Причому, "садовий будинок" знаходиться не в селі, а в межах Києва. У 2015 році радикальний борець за народ купив частину будинку у Козині площею 357 квадратів та землю 4,5 га. Загалом у власності Ляшка шість земельних ділянок загальною площею 12,6 тис. м2. Прямо, латифудніст…

На відміну від "67% людей, які живуть за межею бідності", Олег Валерійович заробив за рік понад мільйон гривень, з яких 218,8 тис. грн отримав у вигляді гонорарів від NewsOne, на якому вів програму. Готівкою депутат задекларував $30 тис., €70 тис. і 400 тис. грн, на рахунку в банку "Аркада" – 1,9 млн грн, "Ощадбанку" – 391 тис. грн і $700 тис.

Голові фракції "Опоблоку" Юрію Бойку не заважає непогано заробляти ні криза, ні влада, проти якої він так "бореться". Якщо сам нардеп заробив лише 347 тисяч гривень, то його дружина, яка є власницею ТОВ "Столична нерухомість", напрацювала протягом 2016 року на 9 мільйонів 52 тисяч гривень.

У власності Бойків перебуває земельна ділянка площею 1952 кв. м та маленький житловий будинок у 30 кв. м у Лиманському районі Донецької області. Ще у сімейтва є земельні ділянки площею 600 та 2400 квадратних метрів у Гнідині Київської області, де стоїть велетенських недобудований будинок у вигляді "різьбленого терема" з "русского міра". Також на Бойка оформлена квартира площею 113 кв. м і гараж у Рубіжному Луганської області. Його дружина володіє квартирою площею 257 кв. м і гаражем у Києві, житловим будинком площею 444,8 квадратів в Іванковичах під Києвом, який стоїть на 2,2 га землі. Також у неї є квартира площею 220,3 кв.м в Росії. А ще у Вишеньках дві ділянки по 1200 кв. м.

Заощадження родини Бойків теж дозволять пережити будь-яку кризу. І знову ж таки, майже всі гроші записані на дружину політика. Сам вождь "опоблоківців" має на банківських рахунках лише 32 тисяч доларів, 14 тисяч євро та 250 тисяч гривень. А от у Віри Дмитрівни Бойко грошей на порядок більше: 36 мільйонів 907 тисяч гривень, 3 мільйони 133 тисяч російських рублів та 47 тисяч доларів.

Власне, всі ці цифри не для того, щоб когось звинуватити у нетрудових доходах. Як казав кіногерой Шпак, "все, що нажите непосильною працею"... Йдеться про інше: справді зараз дуже багато проблем, які призвели до суттєвого падіння рівня добробуту українців, але точно не цим популістам рвати на собі рубашку за народні права...

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme