В Черкасах поліція "накрила" порностудію

Веб-студія знаходилася у двокімнатній квартирі однієї з багатоповерхівок в центрі міста. Незаконний бізнес організували дві жительки Черкас, віком 25 та 27 років

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Нацполіцію.

До працівників кримінальної поліції надійшла інформація про діяльність в місті нелегальної веб-студії, яка через мережу Інтернет транслювали продукцію порнографічного змісту, працівники якої її і виготовляли.

В рамках відкритого кримінального провадження поліцейські відділу боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми в Черкаській області встановили місце знаходження студії та провели за вказаною адресою обшук. Під час обшуку правоохоронці вилучили комп'ютерну техніку, кошти в розмірі близько 40 тис. грн та банківські картки іноземних банків.

Під час проведення оперативних слідчих дій поліцейські встановили, що нелегальний бізнес організували дві непрацюючі черкащанки. Вони винайняли двокімнатну квартиру в одній із багатоповерхівок та облаштували кімнати комп'ютерною технікою, за допомогою якої здійснювали розповсюдження порнографічної продукції в Інтернет-мережі, шляхом трансляцій через спеціалізовані Інтернет-ресурси. Діяльність студії забезпечували понад 30 веб-моделей та адміністратор. Всі робітники закладу - дівчата віком від 16 до 25 років.

За даним фактом слідчим відділом Черкаського відділу поліції відкрито кримінальне провадження за статтею 3 частиною 301 (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального кодексу України. Такі дії, згідно із санкцією статті, караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією порнографічних предметів, кіно- та відеопродукції, матеріальних носіїв комп'ютерних програм, засобів їх виготовлення, розповсюдження і демонстрування.

Організаторів та адміністраторів, які організували роботу нелегальної веб-студії затримано в порядку статті 208 КПК України та на даний час вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, що в березні ж викрили порностудію в Одесі.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme