UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

В багатодітньої родини з Первомайська соцзахист намагається відсудити 137 тис грн

Соцпрацівники Первомайська Миколаївської області вимагають в сім'ї з вісьмома дітьми повернути 137 тисяч гривень допомоги малозабезпеченим через помилку в документах

В багатодітньої родини з Первомайська со…

Про це йдеться в сюжеті ТСН, передає Depo.Миколав.

Родину Биргеу оголосили родину злісними порушниками та ще до рішення суду зупинили їм всі соціальні виплати. Тепер служба хоче повернути виплачені раніше 137 тисч гривень. Юлія Биргеу позичає гроші на лікування дітей і заощаджує на їх харчуванні. Єдиним доходом сім'ї лишається зарплата батька на ремонті меблів – 3 тисячі гривень. Харчуються люди із запасів власного врожаю на городі. Про купівлю іграшок і одягу тепер уже навіть не йдеться.

Начальник управління праці та соцзахисту населення міста Первомайськ Ольга Колесниченко твердить, що довідки з податкової були неправдивими. "Він надавав інформацію, і він несе відповідальність за надану інформацію", - каже юрист цього ж управління Ольга Магденко. Михайло Биргеу запевняє, що нікого не обдурював: дійсно написав заяву про припинення підприємницької діяльності, але в податковій пояснили, що це довгий процес і продовжували видавати довідки про дохід для соцзахисту. "Я приходив сюди і надавав декларації. Мені говорили – пиши на декларації ліквідаційна. Мені ніхто не повідомив, що я закритий", - твердить багатодіний батько.

У податковій всю провину перекладають на чоловіка. "Довідка видається на основанії поданої звітності податковій. Може, умисно здавав", - припускає начальник відділу податків і зборів з фізичних осіб Вікторія Заніздра. Натомість адвокат родини запевняє, що чиновники не тих зробили винними. "Винною є та установа, яка видавала ці довідки – саме податкова інспекція, тому що особа сама не друкує ці довідки, не може виготовити. Там стоїть печатка", - каже юрист Олена Петренко. Однак наразі судять не податківців, а батька 8-ми дітей. Засідання призначене на 10 квітня.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme