Україна відстає у підготовці "Євробачення" на 48 годин

Україна відстає від плану підготовки "Євробачення – 2017" у Києві на 48 годин, що, надумку керівництва Держкомтелерадіо, свідчить про профейсійний менеджмент команди, яка над ним працює

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу Державного комітету телебачення і радіомовлення України.

"Якщо на першому етапі підготовки на засіданнях Організаційного комітету йшлося про відставання від плану на кілька тижнів, то зараз ми майже стовідсотково вкладаємося в терміни. На останній нараді було озвучено лише один епізод з відставанням в 48 годин. Це свідчить про професіоналізм команди і про здатність України втілювати в життя самі амбітні міжнародні проекти", - зазначив голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко.

Відзначається, що колегія Держкомтелерадіо схвалила стан підготовки до проведення в Україні пісенного конкурсу "Євробачення".

Згідно з Планом заходів з підготовки та проведення в 2017 році в Україні пісенного конкурсу "Євробачення", затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 11.10.2016 № 740-р, Держкомтелерадіо забезпечив підготовку і супровід регуляторних документів щодо старту всіх необхідних організаційних процесів і процедур проведення конкурсу.

Зокрема, урядом затверджено підготовлені Держкомтелерадіо проекти постанов "Деякі питання забезпечення проведення в 2017 році в Україні пісенного конкурсу "Євробачення"; "Деякі питання закупівлі товарів, робіт і послуг, необхідних для забезпечення підготовки та проведення в 2017 році в Україні пісенного конкурсу "Євробачення"; "Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення підготовки та проведення пісенного конкурсу "Євробачення-2017" (із змінами) тощо. Крім того, Держкомтелерадіо затверджена Планова кошторис витрат на підготовку та проведення пісенного конкурсу "Євробачення-2017".

"Завдяки злагодженій і оперативній роботі Уряду всі необхідні нормативно-правові документи щодо "Євробачення" приймалися без всякого зволікання", - зазначив Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко.

Зараз ПАТ "НСТУ" як мовник-організатор ПКЄ здійснює необхідні організаційно-господарські заходи з підготовки до проведення конкурсу відповідно до встановлених термінів. Як зазначив у своїй доповіді заступник Голови Держкомтелерадіо Микола Білоус, станом на 3 квітня мовником-організатором проведено 71 тендерна процедура, за результатами яких визначено 49 переможців тендерних процедур. Опрацьовано майже 12 тисяч заявок від волонтерів з 38 країн світу. Проведено 4,5 тисяч співбесід, за підсумками яких у волонтерську команду відібрано 900 осіб. Згідно з визначеними термінами реалізуються всі інші пункти Плану.

Нагадаємо, що 22 березня СБУ заборонила в'їзд до України російській співачці Юлії Самойловій на три роки – отже, на "Євробачення" вона не потрапляє.

На Росії спочатку лялкали, що через Самойлову будуть бойкотувати усі наступні "Євробачення". Однак потім російський Перший канал вирішив відправити Самойлову на "Євробачення-2018".

Згодом гендиректор Європейської мовної спілки (ЄМС) Інгрід Делентре повідомила про намір багатьох країн-учасниць "Євробачення" відмовитися від участі в пісенному конкурсі через недопуск Самойлової.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme