Україна ще на 8 млрд дол. збільшить держборг

Україна планує до кінця 2017 року отримати 8 млрд дол. від міжнародних партнерів, включаючи ще три транші МВФ - в травні 1,9 млрд дол., серпні та вересні - по 1,3 млрд дол.

Про це йдеться в в оновленому Меморандумі про співпрацю між Україною і МВФ, передає Depo.ua.

Із врахуванням ухваленого Радою директорів Фонду рішення про виділення країні четвертого траншу в 1 млрд дол., Україна до 2017 року планує одержати 5,5 млрд дол. від МВФ.

При цьому, згідно з меморандумом, інші міжнародні партнери, включаючи Євросоюз і США, в 2017 році виділять Україні ще 2,5 млрд дол., довівши сумарне фінансування програми EFF поточного року до 8 млрд дол.

У МВФ потребу України у фінансуванні на поточний рік оцінюють у 12,4 млрд дол. З урахуванням залучення Україною 8 млрд дол. від Фонду та інших партнерів, ще 4,4 млрд дол. для покриття потреби у фінансуванні забезпечує реструктуризація боргу за єврооблігаціями, що зменшує боргове навантаження на країну на цю суму.

Також меморандум передбачає залучення цього року 0,9 млрд дол. проектного фінансування та вихід України на ринок запозичень для залучення ще 1 млрд дол.

У 2018 році співпраця України і МВФ передбачає виділення ще чотирьох траншів - в лютому, травні, серпні та листопаді, кожен обсягом по 955 млн дол.

Нагадаємо, Рада директорів МВФ схвалила виділення Україні 1 млрд доларів.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme