Україна остаточно відмовилася від відкриття КПВВ у Щасті

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України розробляє стандарти відповідності для всіх існуючих контрольно-пропускних пунктів на території Донбасу

Про це повідомив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і ВПО України Георгій Тука, передає Depo.Донбас з посиланням на "Укрінформ".

"Спільно з міжнародними організаціями розробляються певні стандарти для КПВВ. Я думаю, що розробимо їх в цьому році, а введемо - в наступному році", - сказав Тука.

Він також зазначив, що по Луганській області розглядалося питання відкриття пункту пропуску у Щасті, але виявилося, що це неможливо через те, що там є важливі об'єкти такі як ТЕС. Крім КПВВ "Золоте" і "Станиця Луганська", за словами Туки, більше варіантів відкриття КПВВ немає.

Нагадаємо, раніше ватажок "ЛНР" Ігор Плотницький розповів про умови, за яких "ЛНР" погодиться на відкриття КПВВ "Золоте". Він наполягає на відкритті КПВВ у Щасті.

Також нагадаємо, що у 2016 році українська сторона двічі відкривала зі свого боку повнісню облаштоване КПВВ "Золоте", але "ЛНР" свою сторону так і не відкрила.

Натомість "ЛНР" вимагає відкриття пункту пропуску у Щасті, заявляючи, що там усе готово. Однак на оприлюднених окупантами фото видно, що на дорозі стоять тільки бетонні блоки. Ані туалетів, ані приміщень для контролю, ані наметів для обігріву людей там немає.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme