У Харкові "загубився" терорист "ДНР": Підозрюваного не змогли арештувати

Харківські правоохоронці не змогли виявити та доставити до суду чоловіка, якого підозрюють у посяганні на цілісність і недоторканість України

У Харкові "загубився" терорист "ДНР": Пі…

Як передає Depo.Харків, про це йдеться в ухвалі Київського районного суду Харкова від 15 березня.

Суд розглянув клопотання слідчого відділу Управління СБ України в Харківській області про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно громадянина України, який ніде не зареєстрований, підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України). Справа відкрита 26 червня 2014 року.

За відомостями слідчих, чоловік, "будучи прибічником сепаратистських поглядів, діючи умисно з метою підтримки ідей стосовно відокремлення та виходу Донецького регіону зі складу України і подальшого вступу на правах суб'єкта до складу Російської Федерації" 23 лютого 2014 року брав активну участь у проросійських мітингах у Харкові. Неодноразово також чоловік їздив до Слов'янська Донецької області.

На Донеччині чоловік встановив контакти з представниками "ДНР" і в подальшому передавав їм інформацію про кількісний склад та переміщення військових підрозділів, техніки і авіації сил АТО.

У "ДНР" чоловік також намагався створити незаконне збройне формування – "Харківській батальйон" із числа мешканців Харківщини, обіцяючи їм при цьому проведення військових тренувань зазначеного батальйону на території Російської Федерації.

Суд встановив, що 29 серпня 2016 року правоохоронцям надавалася санкція на затримання підозрюваного. В ухвалі зазначалося, що дозвіл втрачав силу з моменту затримання чоловіка або через шість місяців – 1 березня 2017 року. Однак до цього часу підозрюваного не знайшли та не доставили до суду для обрання міри запобіжного заходу.

При цьому суд зазначив, що попередня ухвала втратила силу, однак підозрюваний не знайдений. Відтак, підстави для задоволення клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно підозрюваного відсутні.

Таким чином, суд відмовив у задоволенні клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно підозрюваного.

Як повідомляв Depo.Харків, на Харківщині медведчуківці з агітками "Правого сектору" планували злочин проти України.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme