Степанов контролюватиме ситуацію щодо жахливих умов у Великорибальському психінтернаті

Голова ОДА розповів, що найближчим часом буде проведено повне медичне обстеження підопічних закладу

Як передає Depo.Одеса з посиланням на прес-службу Одеської ОДА, сьогодні губернатор Одещини Максим Степанов взяв ситуацію із Великорибальським психоневрологічним інтернатом під свій контроль.

Голова ОДА розповів, що найближчим часом буде проведено повне медичне обстеження підопічних закладу. Далі планується провести ремонт у приміщеннях, укомплектувати штат лікарів та санітарів.

"З того, що мені доповідали, цей інтернат, як не сумно, з 10 обласних вважається "ще нормальним". Після проведення всіх заходів щодо Великорибальського інтернату, інспекція пройде в інших", - наголосив Максим Степанов.

Раніше правозахисники, які прибули до психоневрологічного Великорибальського інтернату із перевіркою, виявили нелюдські умови життя підопічних: у закладі нема питної води, належного ремонту, у приміщеннях дуже холодно та вогко, жінки із психічними розладами не отримують належного лікування, живуть в антисанітарних умовах. Наразі в закладі проживає близько 400 жінок, більшість з яких позбавлена дієздатності.

Нагадаємо, на Одещині в психлікарні напали на журналістів.

Всі новини Одеси читайте на Depo.Одеса

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme