Стали відомі плани Вороненкова у день свого вбивства, - ЗМІ

Екс-депутат Держдуми Росії Денис Вороненков у день свого вбивства збирався зустрітися зі своїм водієм, громадянином Росії Владиславом Тихонькіним, щоб обговорити з ним деталі перегону машини з Москви до Києва

Про це повідомив головний редактор "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов, передає Depo.ua.

За його даними, сам перегін автомобіля було здійснено з 22 на 23 березня. Зустріч з Тихонькіним мала відбутися до зустрічі з іншим російським екс-депутатом Іллєю Пономарьовим.

"За оперативними даними українських спецслужб, водія при перетині російського кордону затримали співробітники ФСБ і піддали його жорсткому тиску з метою отримання інформації про Вороненкова. Не виключено, що могло бути здійснено вербування Тихонькіна, або його пересування і переговори були поставлені під контроль засобами технічної розвідки. Сам Вороненков купив своєму водієві квитки до Москви на 23.03.17, але перед його відльотом вирішив зустрітися особисто. Про цю зустріч знав тільки сам Вороненков. Одразу після вбивства Вороненкова Владислав Тихонькін не виявив себе жодним чином і не дав жодних свідчень правоохоронним органам України. Водій вилетів з України згідно зі своїми квитками в районі 14:00. Про те, що Вороненков йшов на зустріч з Тихонькіним, слідство дізналося вже після того, як водій покинув Україну", - повідомив Бутусов.

Нагадаємо, 23 березня у Києві, біля готелю "Прем'єр Палас", вбили екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова, який отримав в Україні політичний притулок. Його поховали 25 березня у Києві.

Зазначимо, що Вороненков був одним з ключових свідків у справі про держзраду колишнього президента України Віктора Януковича.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme