Справа київських "чорних ріелторів" у суді: Їм "світить" довічне ув'язнення

ГПУ направила до суду обвинувальний акт у справі про так званих "чорних ріелторів", які викрадали і убивали людей з метою заволодіння їхніми квартирами

Справа київських "чорних ріелторів" у су…

Про це у "Фейсбуці" написав генпрокурор Юрій Луценко, повідомляє Depo.Київ.

За його словами, досудове тривало майже рік.

"Досудовим розслідуванням установлено, що до складу банди входила жінка-мешканка Києва та 4 її посібники, які раніше були неодноразово судимі за тяжкі та особливо тяжкі корисливі злочини", - пише Луценко.

У період з 2015 по 2016 рік дана організована група осіб у Києві відшукувала місцевих мешканців з числа тих, які зловживають алкогольними напоями або вживають наркотичні засоби, та не мають близьких родичів, які б могли претендувати на спадщину.

"Встановивши таку особу, злочинці незаконно її викрадали та тривалий час утримували, при цьому шляхом шантажу, погроз, побоїв, позбавлення їжі та води примушували до передачі їм документів на майно, з подальшим його переоформленням у нотаріуса", - написав Луценко.

Заволодівши майном потерпілого, злочинці вивозили людей за місто, де убивали. Кількість убитих Луценко не уточнив, але вказав, що подібних злочинів вчинили "низку".

Зловмисників обвинувачують за ст. 257 (бандитизм), ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 4 ст. 190 (шахрайство вчинене в особливо великих розмірах), ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство з корисливих мотивів).

Їм усім загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, правоохоронці затримали 5 осіб за підозрою у викраденнях і вбивствах людей у Києві з метою заволодіння їх житлом у травні 2016 року. Завдяки діям поліції також було звільненого ще трьох жертв, котрих планували вбити.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme