UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Школярів Краматорська вчитимуть поводитися з мінами та вибухівкою

У школах Краматорська розпочато тематичний тиждень спеціальних уроків поширення обізнаності щодо наземних мін, вибухонебезпечних залишків війни та їх викорінення

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив прес-офіцер Андрій Агєєв, передає Depo.Донбас.

За його словами, зхід, який триватиме з 4 по 10 квітня, ініційовано офіцерами Об'єднаного центру цивільно-військового співробітництва штабу АТО і проводиться спільно з працівниками міського відділу освіти та неурядової міжнародної організації HALO Trust.

Начальник координаційної групи протимінної діяльності полковник Сергій Зубаревський підкреслив, що за цих 10 днів необхідну інформацію щодо мінної безпеки отримають близько тисячі учнів восьмих-десятих класів загальноосвітніх шкіл міста.

"Ми повинні пояснити цим підліткам ступінь мінної небезпеки, яку приховує земля Донбасу, - наголосив полковник Сергій Зубаревський. – Як поводитись, коли ти знайшов вибухо-небезпечний предмет, куди дзвонити, кого кликати. Разом з тим, ми даємо зрозуміти, що Донбас не сам на сам з цією проблемою".

"За допомогою яскравих презентацій, коротких відео та мультфільмів, які спеціально адаптовані для цієї категорії молоді, ми вчимо – "Як!" і "Що робити!", - зауважила помічник з операцій та тренінгів HALO Trust Ася Болотова. – Зокрема, як розпізнати небезпечну територію, читати попереджувальні знаки, вберегти себе та інших, що робити в разі виявлення небезпечної знахідки і якими можуть бути фізичні та психологічні наслідки безпечного, неправильного чи необережного поводження з вибухо-небезпечними предметами.

Нагадаємо, як на окупованому, так і на підконтрольному Україні Донбасі дорослі і діти регулярно страждають від мін і снарядів, здебільшого від необережності, або цікавості. Так минулого року у селі Володарське Донецької області четверо дітей підірвалися на невідомому предметі, одна дитина загинула.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme