UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Що думають ведучі "Тиси FМ" про можливе закриття радіохвилі

Регіональну державну FМ-радіостанцію з унікальним для України форматом "Тиса FМ" позбавляють частоти

Що думають ведучі "Тиси FМ" про можливе…

Про це пише Depo.Закарпаття з посиланням на PMG.

На Закарпатті сталась важлива як для регіонального, так і для всеукраїнського медіаринків подія – регіональну державну ФМ-радіостанцію з унікальним для України форматом "Тиса FМ" позбавляють частоти, на якій вони мовлять. Натомість на місці цієї радіостанції за новою ліцензією має працювати Перший канал Українського радіо, який, між іншим, має власні частоти у Мукачеві, Великому Березному, Рахові, Хусті та Міжгір'ї. На ужгородській частоті 103,0 МГц "Тисі", згідно нової ліцензії, залишається лише 3 години 20 хвилин мовлення замість 12,5 годин, які були до сьогодні.

Анулювання ліцензії викликало шквал обурення серед радіослухачів з усієї України, а також відомих українських виконавців.

Ведучий ранкової програми "Другий кавіль" Олексій Уманський, який працює на цій хвилі з самого початку, зазначив, що "Тиса FМ" стала не просто радіостанцією, а й стилем життя.

"Музика на нашій хвилі формує мій смак. Думаю, у багатьох закарпатців така сама ситуація. Десять років працюю тут. Навіть коли отримував мізерну зарплату, залишався на радіо, бо мав важливий для мене прямий ефір з можливістю вільно обирати теми для розмов і мав певного роду свободу, що є дуже важливо. Зараз у нас забрали ліцензію, і врятувати станцію може хіба всеукраїнський галас з приводу цієї теми", - каже Олексій.

Його колега, ведучив авторської музичної програми Тудор Кілару зауважив, що радіостанція у своєму ефірі транслювала унікальні британські радіошоу виробництва ВВС.

"Лише у нас, майже єдиних у всій східній Європі, виходить культова програма "World wide show by Gilles Peterson". Містер Пітерсон спеціально для нас зробив пропозицію. В нас виходить передача одночасно з "BBC 6 Music" у Лондоні, причому у нас безкоштовно (один випуск такої програми, наприклад в Токіо, коштує близько 220 фунтів). Ми постійні акредитовані журналісти всіх крутих східноєвропейських фестивалів. Наші ведучі серед членів журі українського відбору фестивалю Sziget 2017", – розповів Тудор.

Зараз, як колектив радіостанції, так і їхні шанувальники, готують акції у підтримку радіостанції "Тиса FМ".

Читайте також: #savetysafm: Чому в Києві знищують закарпатську "Тису FM"

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme