Росія підтвердила заборону поставок скрапленого газу в Україну

Федеральна служба з технічного та експортного контролю РФ (ФСТЕК) з 1 квітня 2017 року призупинила декларування скрапленого газу в усіх напрямках

Про це російських постачальників ЗВГ повідомила митна служба, пише Depo.ua з посиланням на oilnews.

"Для розміщення вантажу під митну процедуру експорту необхідно представити дозвіл ФСТЕК. Про порядок отримання дозволу та документах, необхідних для цього, дивіться Постанову 517 від 15.08.2005 р.", – йдеться в повідомленні митниці.

Для ведення експортної діяльності необхідно отримання дозволу виробника в ФСТЕК. "На даний момент ФСТЕК тільки формує пакет документів, необхідний для отримання дозволу на відвантаження кожної партії. Отримання ж самого дозволу може зайняти від двох до восьми тижнів", – розповіли виданню в російському офісі одного з найбільших світових трейдерів.

За словами російських виробників, відвантаження зупинилися не тільки в українському напрямку: "Система вимагає дозвіл ФСТЕК при відвантаженнях, як в Україну, так і в Польщу, і в Угорщину, тощо".

Низка українських операторів повідомляє, що вони підготували документи для постачальника за аналогією з поставками ДТ. Вони стосуються призначення цієї продукції і підтверджують, що вона не буде поставлятися військовим. "Це питання зараз на половині поля експортерів. Їм необхідно отримувати дозволи. Ми більше ніяк вплинути на процес не можемо", – повідомив один з українських трейдерів, чиї газовози були змушені повернутися з порожніми російської ДПС напередодні.

Оператори відзначають, що з певними затримками, але вдається доставити ресурс, який вже пройшов митне оформлення. "Цистерни, які виїхали, пропускають після довгих з'ясувань. Нових же виробники поки не наливають", – повідомив найбільший постачальник в харківський регіон.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що російські митні органи відмовляються оформляти партії скрапленого газу для постачання в Україну, посилаючись на обмеження, введені Федеральною службою з технічного та експортного контролю РФ (ФСТЕК).

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme