Росія намагається не допустити в Радбезі ООН дебатів про права людини

Представник Росії відкинув саму тезу про те, що порушення прав людини становлять загрозу міжнародному миру та безпеці

Росія намагається не допустити проведення в Раді Безпеки ООН дебатів про порушення прав людини як одного з головних причин конфліктів – повідомляє Depo.ua з посиланням на Радіо Свобода.

Як зазначається, пропозицію про засудження проблеми порушення прав людини як одного з важливих причин виникнення конфліктів було внесено постійним представником США в ООН Ніккі Хейлі. США в якості країни, яка головує в Раді Безпеки ООН у квітні має право висувати порядок денний засідань одного з вищих органів ООН.

"Якщо ви подивитеся на конфлікти в різних кінцях світу, їх витоки завжди йдуть до проблем з дотриманням прав людини в цих країнах" – заявила Хейлі, навівши приклади громадянської війни в Сирії, революції в Тунісі.

За її словами, мета обговорень – не пошуки країн-порушників, а оцінка ситуації, і спроби запобігання конфліктів, подібних сирійському.

З різкою критикою цієї пропозиції виступила Росія. Заступник постійного представника Росії в ООН Петро Іллічов відкинув саму тезу про те, що порушення прав осіб становлять загрозу міжнародному миру та безпеці.

"За словами російського посла, існують інші органи ООН, такі, як Генеральна асамблея та Рада з прав людини, які повинні займатися цим питанням" – йдеться в повідомленні.

Разом з тим, російський представник висловив готовність провести консультації з представником США з тим, щоб знайти прийнятне формулювання для дебатів, якщо це можливо.

Сполучені Штати наполягають на проведенні дебатів та готові поставити цей пункт порядку денного на голосування в Раді Безпеки. Для його затвердження необхідна підтримка 9 з 15 членів Радбезу.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme