Путін відповів на банківські санкції Порошенка

Президент Росії Володимир Путін підписав федеральний закон, що забороняє грошові перекази з Росії в Україну за допомогою іноземних платіжних систем

Відповідний документ опублікований на офіційному порталі правової інформації, передає Depo.ua.

Відповідно до закону, якщо іноземна держава вводить заборони щодо російських платіжних систем, перекази грошей в ці країни без відкриття банківського рахунку в рамках платіжних систем, в тому числі зарубіжних, будуть можливі з Росії, тільки якщо оператори платіжної системи та послуг інфраструктури прямо або побічно контролюються Росією.

Банк Росії повинен буде розміщувати на офіційному сайті відомості про введення іноземними державами заборон щодо платіжних систем, оператори яких зареєстровані ЦБ. Передбачені законом обмеження будуть застосовувати з дня розміщення регулятором такої інформації.

Закон вступає в дію через 30 днів після офіційної публікації. "Документ покликаний усунути негативні наслідки заборони російських платіжних систем в Україні, пояснював раніше один з його авторів, депутат Владислав Резник. Ця заборона привела до обмеження конкуренції на російському ринку платіжних послуг на користь іноземних систем", - йдеться в законі.

Нагадаємо, 16 березня президент України Петро Порошенко своїм указом надав чинності рішенню РНБО про введення санкцій щодо українських дочірніх структур російських держбанків.

У відповідь на це рішення 29 березня Рада Федерації Росії схвалила закон, що забороняє грошові перекази в Україну через міжнародні платіжні системи.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme