Порошенко домовився з Меркель і Олландом про нову "нормандську" зустріч

Україна, Франція і Німеччина ініціюють нову зустріч у "нормандському форматі" щодо ситуації на Донбасі та наголошують на можливості продожити санкції проти Росії

Про це під час прес-конференції у Ризі з президентом Латвії Раймондсом Вейонісом повідомив президент України Петро Порошенко, передає Depo.ua.

"Учора, під час телефонної розмови з канцлером Німеччини Ангелою Мекрель і президентом Франції Франсуа Олландом ми домовилися, що ініціюємо порядок денний для саміту нормандського формату, де будемо вимагати рішучого дотримання і імплементації Мінських угод і маємо сформувати дорожню карту. У випадку, якщо Росія не продемонструє готовність припинити вогонь і виконати безпековий пакет, наші партнери готові до продовження санкцій проти Росії як мотивації її для дотримання Мінських угод", – зазначив Порошенко.

Нагадаємо, що вчора сторони відзначили необхідність консолідації режиму припинення вогню. Порошенко наголошував на важливості звільнення всіх заручників, які в окупованому Донбасі та на Росії.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme