UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Під Сумами сталася екологічна катастрофа

У ставку поблизу Сум загинула майже вся риба, а орендатор водойми вчасно не утилізував рештки

Під Сумами сталася екологічна катастрофа…

Під Сумами у ставку загинуло 90 відсотків риби, вона вкрила все навкруги, гниє та отруює воду в сусідніх річках, повідомляє Depo.Полтава з посиланням на Надзвичайні новини.

На березі - до тонни товстолоба. Риба розлагається на березі, літають мухи та ворони. Вся отрута яка виділяється з дохлої рибе тече у річку Вівчар, яка впадає у річку Нижня Сироватка, а далі - у Псел.

У масовій загибелі риби орендар винуватить природу. За його підрахунками, він втратив майже мільйон гривень. Тепер мертву рибу згодовує собакам і свиням.

Із зимовою задухою риби можна було боротися - запустити рибалок та бурити лунки, говорять у екоінспекції. А мертву рибу вже треба було відвести на утилізацію до заводу у Лебедині, де її могли переробити на кісткове борошно.

Покарати орендаря можна тільки за офіційною заявою, тільки так можна вплинути на чоловіка, договір оренди з яким діє до 2029 року.

Рибалки вже написали таку заяву до екологічної інспекції та прокуратури. Просять оцінити збитки та розірвати угоду з орендарем.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme