Нацбанк послабив вимоги до експортерів

Нацбанк знизив вимоги продажу валютної виручки юрособами до 50%

Про це сказано в постанові НБУ "Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 13 грудня 2016 №410", повідомляє Depo.ua.

Відтепер юридичні особи повинні будуть продавати не 65%, а 50% валютних надходжень.

Як зазначає прес-служба НБУ, цей крок спрямовано на подальше сприяння експортній діяльності українських підприємств, які мають потребу в імпорті для виробництва продукції, який згодом продається за кордон.

"Це дозволить зменшити для таких підприємств курсові ризики і прискорити проведення зовнішньоторговельних операцій. У той же час це зменшення не призведе до скорочення пропозиції валюти на міжбанківському ринку, адже сьогодні підприємства добровільно продають набагато більше валютних надходжень, чим зобов'язані, - понад 90%", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, що Національний банк у листопаді 2012 року ввів на 6 місяців обов'язковий продаж 50% валютної виручки і потім неодноразово продовжував таку вимогу. З серпня 2014 вимогу обов'язкового продажу було підвищено до 100%, а після цього кілька разів скорочувалася.

Нагадаємо, що 3 квітня рада директорів Міжнародного валютного фонду ухвалила рішення про виділення Україні четвертого траншу у розмірі 1 млрд доларів.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme