На півдні Франції знайшли загублене давньоримське місто

У французькому містечку Узес вчені з Національного інституту археологічних досліджень країни виявили сліди 2000-літнього римського міста

Першими знайденими артефактами стали мозаїки, що прикрашали підлогу грандіозної будівлі римської архітектури, повідомляє Depo.ua з посиланням на Science Alert.

Вчені відшукали 2000-літній комплекс споруд, серед яких є пекарні. Стіни і підлога цих споруд містять розпис і гравюри, в тому числі дві мозаїки, які майстри виклали на підлозі.

"Ця мозаїка дуже вражає через свій великий розмір, гарну схоронність і мотиви, які поєднують в собі класичні геометричні форми з зображеннями тварин. Цей вид складної мозаїчної мостової часто зустрічається в римському світі в 1-му і 2-му століттях нашої ери, але наша мозаїка була створена приблизно за 200 років до цього, так що це дивно", - пояснюють дослідники.

Раніше про це поселення вченим не було відомо майже нічого. Розкопки були розпочаті в жовтні 2016 року, коли на місці в ході будівництва школи були виявлені стародавні будівлі під землею.

"До початку нашої роботи, ми знали, що там було римське місто під назвою Ucetia тільки тому, що його ім'я було згадано на стелі в Німі, поряд з 11 іншими назвами поселень в цьому регіоні", - розповідає Філіп Кейн з французького Національного інституту превентивних археологічних досліджень.

Команда інституту буде продовжувати розкопки протягом 2017 року. Науковий звіт про виявлені артефакти також буде опубліковано протягом 2017 року, коли артефакти будуть належним чином проаналізовані і датовані.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme