На Харківщині незаконно віддали ліс фермерам

Прокуратура Харківської області забезпечила повернення земель лісового фонду державі

Як повідомили Depo.Харків у прес-службі прокуратури Харківської області, прокуратура забезпечила реальне виконання рішень Вовчанського районного суду області щодо визнання недійсним та скасування державних актів про право власності на земельні ділянки вартістю 6 млн грн, що видані громадянам із порушенням вимог чинного законодавства.

За інформацією начальника відділу Олександра Мельника, ще у 2010 році посадові особи Вовчанської районної державної адміністрації передали у приватну власність 36 громадянам 12 га земель для ведення особистого селянського господарства за рахунок земель лісогосподарського призначення.

У подальшому на ці ділянки оформили державні акти на право приватної власності на землю.

"Однак, передача земель відбулася з низкою порушень вимог чинного законодавства. Зокрема, не змінено цільове призначення ділянок. Крім того, порушено встановлений державою мораторій на відчуження цих земель", - пояснив Мельник.

Крім того, органи прокуратури забезпечили реальне виконання 11 судових рішень Дергачівського районного суду Харківської області про скасування державної реєстрації земельних ділянок. Це унеможливило оформлення права власності на землі лісового фонду, які у 2009 році за аналогічною схемою відведені громадянам Дергачівською районною державною адміністрацією.

Як повідомляв Depo.Харків, на Харківщині обвалилася стіна гаража, в результаті чого постраждала дитина.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme