Медведєв назвав звинувачення ФБК у корупції схожими на "компот"

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв прокоментував акції протесту, які пройшли 26 березня у низці міст Росії, а також звинувачення, які на його адресу висунули співробітники Фонду боротьби з корупцією (ФБК)

Медведєв назвав звинувачення ФБК у коруп…

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на ТАСС.

"Кому це вигідно? Це вигідно тим, хто замовляє подібного роду (компрометуючі – ред.) сюжети, матеріали. Це, як правило, люди, у яких є цілком конкретні політичні цілі", - підкреслив голова уряду. Він також назвав нібито зібраний на нього компромат "нісенітницею і якимись папірцями", зазначивши, що публікації схожі на "компот".

Крім того, Медведєв додав, що організатор мітингів – "судимий персонаж", який підставляє молодих людей для досягнення шкурних цілей (мова, ймовірно, йде про засновника Фонду, опозиціонера Олексія Навального, який має дві судимості – ред.).

Ці висловлювання прем'єра стали першою публічною реакцією на розслідування ФБК, яке призвело до масових акцій в різних містах країни. Частину виступів, включаючи мітинги в Москві та Санкт-Петербурзі, що не були санкціоновані владою. У столиці, за офіційними даними, на Тверську вулицю в центрі міста вийшли близько восьми тисяч чоловік. За інформацією мерії, затримані були близько 600 учасників.

Влада Москви пропонували альтернативні майданчики для проведення заходу (в Сокольниках і Любліно), але організатори акції відмовилися від них.

Нагадаємо, 26 лютого, у багатьох російських містах відбулися масові антикорупційні демонстрації, жорстко розігнані поліцією. Лише у Москві поліція пов'язала понад тисячу людей. Зокрема, був арештований і опозиціонер Олексій Навальний. Саме на його заклик росіяни протестували проти корупції в уряді, тобто "таємної імперії Медведєва", виявленої Фондом боротьби з корупцією.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme