UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Кременчуцька міськрада обмежила транзитний рух по мосту через Дніпро

На сесії міськради ухвалили рішення щодо облаштування блокпостів для контролю за рухом транспорту та заборони транзитного руху вантажівок через Крюківський міст

Кременчуцька міськрада обмежила транзитн…

4 квітня, на сесії міської ради Олександр Головач ("Батьківщина") озвучив запит - облаштувати з обох боків Крюківського мосту блокпости та не пускати на нього транспорт, важчий за дозволені 13 тонн, повідомляє Depo.Полтава з посиланням на Телеграф.

"Кременчуцька міськрада відправляла вже не одне звернення щодо мосту. Але Укравтодор і далі розробляє варіант будівництва мосту в чистому полі в Горішніх Плавнях. Для того, щоб вберегти від остаточного руйнування аварійний Крюківський міст і не залишити без сполучення Лівобережжя з Правобережжям, вимагаємо невідкладного закриття мосту для проїзду транзитного та великогабаритного транспорту, з виставленням блокпостів по обидва його боки та облаштування місць відстою транспорту на всіх в'їздах у місто", - заявив Олександр Головач.

Для того, щоб організувати доставку вантажів на кременчуцькі підприємства та забезпечити організоване перевезення стратегічних для країни вантажів, депутат пропонує створити міську експедиційну службу.

Усі можливі для переїзду вантажівки планують накопичувати в організованих місцях відстою та пропускати через міст під контролем створеної служби у визначений час, невеликими групами з дотриманням безпечного інтервалу руху. А інших направляти в об'їзд на менш аварійні мости.

Мер Віталій Малецький висловив занепокоєння таким радикальним рішенням питання, нагадав про громадські слухання з приводу будівництва нового мосту 7 квітня і запропонував підтримати запит, але допрацювати його в частині перекриття руху і встановлення блокпостів.

"Ці блокпости не в'яжуться", - сказав Малецький. На що Головач пояснив, що фракція просто пропонує варіант контролю - придбати ваги і зважувати вантажний транспорт.

"Там висить обмежуючий знак, але його ніхто не дотримується - машини йдуть перевантажені. Ми не пропонуємо повністю обмежити рух, просто безпечно його організувати", - пояснив свою позицію депутат.

Більшість з депутатів міської ради запит Головача підтримали.

Нагадаємо, що 21 березня було підписано Меморандум про співробітництво між Державним агентством автомобільних доріг України та China Road and Bridge Corporation щодо співпраці у проектуванні та фінансуванні будівництва автодороги М-22/Е-584 "Полтава - Олександрія" на ділянці об'їзду Кременчука з мостовим переходом через річку Дніпро.

Це обурило кременчужан, які вважають, що необхідно відремонтувати старий Крюківський міст, що з'єднує місто, а не будувати новий мостовий перехід поза межами Кременчука.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme