Карта АТО на 4 квітня: Найгарячіше на Донецькому напрямку

За минулу добу бойовики 48 разів обстріляли позиції сил ЗСУ

Карта АТО на 4 квітня: Найгарячіше на До…

Про це заявив речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник на брифінгу, передає Depo.ua.

Луганський напрямок

За минулу добу відбулося два ворожі обстріли. Вночі ворог відкрив вогонь з міномету калібру 120 мм по Кримському, а під вечір застосував стрілецьку зброю та гранатомети поблизу залізничної станції Донець.

Донецький напрямок

Минулої доби тут спостерігалась найбільш напружена ситуація. Не зважаючи на оголошене припинення вогню, ворог активно обстрілював опорні пункти ЗСУ з мінометів калібрів 82 та 120 мм. Найбільше від ворожого вогню потерпали Авдіївка, позиція "Шахта Бутівка" та Піски. Позиції в Авдіївці з обіду до півночі перебували під обстрілами бойовиків. За цей час, окупанти провели три мінометних обстріли. Ще три – відбулись поблизу позиції "Шахта Бутівка". В районі Пісків ворог застосовував переважно легке озброєння, але одного разу відкрив вогонь з мінометів калібру 82 мм. Опівдні окупанти відкрили короткочасний мінометний вогонь по житловим кварталам Новгородського. В інших місцях на горлівському периметрі бойовики здійснювали обстріли з легкого озброєння. В районі Світлодарської дуги вчора було тихо.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулось 19 обстрілів з боку ворога, зокрема – 7 з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Як і раніше абсолютна більшість порушень припинення вогню приходиться на район від Павлополя до Широкиного, хоча вчора ворог не застосовував важке озброєння на згаданих рубежах. У Широкиному та Водяному окупанти застосовували БМП, а поблизу Гнутового вели вогонь ворожі снайпери. Один мінометний обстріл відбувся в Березовому. У Мар'їнці внаслідок ворожого обстрілу поранено 15-річного підлітка, що мешкає на східній околиці міста.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулось 27 обстрілів з боку ворога

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme