Голову Удмуртії спіймали на хабарі та етапують в Москву

Глава Удмуртської республіки Росії Олександр Соловйов, який звинувачується в хабарництві, затриманий і етапований на літаку в Москву

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "День".

За словами очевидців, які летять цим же рейсом до столиці, на Соловйова надягнуті наручники. Його супроводжують четверо співробітників - двоє в формі і двоє в цивільному.

Джерела видання повідомляють, що затриманню голови Удмуртії передувало направлення в Москву матеріалів "справи шляховиків", яка з минулого року розслідується співробітниками регіонального управління ФСБ.

Глава Удмуртії Олександр Соловйов підозрюється в отриманні хабарів на 140 млн рублів, стосовно нього Удмуртії порушено справу за двома епізодами одержання хабарів.

"Порушено кримінальну справу в зв'язку з вчиненням ним двох особливо тяжких злочинів, передбачених ч. 6 ст. 290 КК (одержання хабара службовою особою, яка займає державну посаду Росії, в особливо великому розмірі). Факти злочинних дій виявлено Слідчим комітетом спільно з оперативними службами ФСБ Росії", - йдеться в повідомленні.

За версією слідства, в 2014-2016 роках Олександр Соловйов отримав від представників організацій, що здійснюють будівництво мостових переходів через річку Кама і річку Буй біля міста Камбарке в Удмуртської Республіці, хабарі в вигляді грошей на загальну суму 139 млн рублів, а також у вигляді частки участі в комерційної організації, вартістю 2,7 млн рублів.

У Слідкомі підтвердили, що Соловйов доставлений до Москви, де йому буде пред'явлено звинувачення.

Прес-секретар глави Удмуртії Олена Капітоненко повідомила, що в адміністрації не ведуться обшуки, але самого Олександра Соловйова немає на робочому місці.

За словами Капітоненко, на десяту годину було заплановано нараду уряду за участю глав адміністрацій муніципалітетів.

"Всі представники уряду і адміністрації глави Удмуртії на роботі, ніякі обшуки тут не ведуться. На жаль, у нас немає ніякої інформації. Глави регіону Олександра Соловйова на робочому місці немає, заплановану нараду проведе прем'єр-міністр уряду", - сказала вона.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme