Голова НАБУ назвав цікавою та перспективною справу про купівлю будівлі нової мерії Одеси

За фактом покупки будівлі заводу "Краян" з метою створення там "європейської мерії", співробітниками НАБУ проводяться перевірки

Голова НАБУ назвав цікавою та перспектив…

Як передає Depo.Одеса з посиланням на "Пушкінська.net", голова Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник сьогодні розповів, що в будівлі Одеської мерії було проведено обшуки у зв'язку зі справою про покупку будівлі за кошти з бюджету міста.

"Раніше це приміщення перебувало в державній власності. Потім воно вибуло з держвласності за мізерною вартості. Приблизно через рік будівлю викупили за комунальні кошти, але сума закупівлі в 25 разів перевищує вартість, яка була перед цим", - розповів Артем Ситник.

Наразі за цим фактом співробітниками НАБУ проводяться перевірки. В рамках справи були вилучені документи з міськради, проводяться експертизи, за результатами яких буде встановлено коло підозрюваних. Артем Ситник підсумував, що тоді і будуть прийматися остаточні рішення.

За словами глави бюро, співробітники НАБУ могли також допитувати мера міста Геннадія Труханова, в результаті чого він пропустив святкування "Гуморини-2017" 1 квітня.

"Я не виключаю, що він був на допиті. Хоча, і не можу стверджувати. Мені здається, що це справа цікава, резонансне для Одеси і має суднову перспективу", - зазначив Артем Ситник.

Нагадаємо, що ремонт будівлі заводу "Краян", куди планується перевести частину підрозділів Одеської міськради, стане міському бюджету в 125 млн грн. Відповідний проект ремонту затвердив губернатор Михайло Степанов.

За результатами тендеру стало відомо, що ремонтні роботи буде виконувати підприємство "Добробуд-Град", отримавши за свої послуги 82,7 млн грн.

Чиновники запевняють, що на ремонт будуть витрачені кошти не тільки з міського бюджету, а і з позабюджетних джерел.

Крім того, НАБУ арештувало рахунки продавця будівлі заводу "Краян" мерії Одеси. Правоохоронці підозрюють мерію в тому, що вона навмисно переплатила за купівлю будівлі заводу.

Також 24 березня детективи НАБУ провели обшуки і виїмку документів в мерії, а також департаменті комунальної власності. Цікавили представників Національного антикорупційного бюро документи щодо покупки будівлі заводу "Краян".

У місцевих ЗМІ повідомили, що часта відсутність Геннадія Труханова пов'язана з його поїздками до Києва, де він залагоджує ситуацію з НАБУ. Підтвердити цю інформацію поки не вдалося.

А 3 березня стало відомо, що губернатор Максим Степанов затвердив проект ремонту оновленої будівлі міської ради Одеси.

Всі новини Одеси читайте на Depo.Одеса

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme