Feedom House заявила про успіхи України в демократії

Організація Freedom House побачила прогрес України в ситуації з демократією і віднесла нашу країну до країн з перехідною владою або гібридним режимом

Такими є результати доповіді Freedom House "Країни перехідного періоду", опублікованому на сайті організації, передає Depo.ua.

Українську демократію за 2016 р. оцінили на 4,61 (де 7 - найгірший прогрес у демократичності), країна посіла 18-у позицію із 29 в рейтингу "Дому свободи". Торік показник був на рівні 4,68.

Щодо ситуації в уряді автори доповіді вважають, що вузька парламентська коаліція цілком може вижити, але атмосфера песимізму і відсутності довіри, зростання тарифів на енергоносії і зовнішні зусилля з дестабілізації обстановки в країні можуть спровокувати "турбулентність".

Швидше за все, деякі реформатори будуть змушені вийти з уряду під тиском популістів, навіть якщо він залишиться в тому ж складі, йдеться в прогнозі.

Як зазначається, ключовими напрямами політики в Україні є судові реформи, поліпшення інвестиційного клімату і боротьба з корупцією, однак зміни відбуватимуться повільно.

"Політичні партії маневруватимуть з метою майбутніх виборів, що може сприяти зниженню політичної підтримки реформ", - йдеться в доповіді.

Також автори доповіді вважають, що міжнародні гравці, які виступають за реформи в Україні, можуть бути стурбовані зростальними глобальними проблемами, які знижують їхню увагу до українського питання.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme