Ердоган обіцяє і далі обзивати європейців фашистами

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган пообіцяв продовжити називати європейські країни "залишками нацистів і фашистами", якщо вони будуть підтримувати "своє нинішнє ставлення до Туреччини"

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Reuters.

"Вони не дозволяють моїм міністрам виступати з промовами в Європі (...) Як тільки пройде референдум 16 квітня, ми дамо оцінку всьому, що сталося", - сказав Ердоган, виступаючи на мітингу в місті Зонгулдак.

Нагадаємо, в середині березня влада Нідерландів не впустила в країну міністра закордонних справ Туреччини Мевлюта Чевушоглу, а потім Бетюль Сайян Кайя - міністра у справах сім'ї та соцполітики. Обидва чиновника повинні були взяти участь в мітингах місцевої турецької діаспори, організованих на підтримку референдуму 16 квітня.

Ердоган розкритикував голландський уряд, назвавши Нідерланди пережитком нацизму і фашизму, а також пригрозив відповідними заходами. Голландський прем'єр Марк Рютте назвав висловлювання турецького лідера "божевільним", зазначивши, що воно "переходить усі межі".

16 квітня в Туреччині пройде референдум, на якому громадянам запропонують схвалити поправки до Конституції. Якщо більшість проголосує "за", країна перетвориться на президентську республіку. Президент стане верховним головнокомандувачем, отримає контроль над ключовими постами в збройних силах, зможе формувати уряд і розпускати парламент.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme