Діяльністю секретаря міськради Дніпра буде займатися НАБУ і Генпрокуратура, – Березюк

У "Самопоміч" підтвердили інформацію про те, що секретарю Дніпровської міськради В'ячеславу Мішалову та голові бюджетної комісії Артему Хмельникову порадили добровільно скласти мандати і виключили їх з партії

Народні депутати фракції "Самопоміч" Олег Березюк та Єгор Соболєв підтвердили інформацію про те, що вище партійне керівництво порекомендувало депутатам Дніпровського міськради від "Самопомочі" – секретарю Дніпровської міськради В'ячеславу Мішалову та голові бюджетної комісії Артему Хмельникову – добровільно скласти мандати, а також виключило їх з партії, повідомляють "Українські новини".

За словами керівника парламентської фракції "Самопоміч" Олега Березюка, він та його колеги обурені діями депутатів, які до недавнього часу представляли їхню партію в Дніпрі.

"Зі ЗМІ Дніпра і відкритих джерел постійно звучали підозри щодо корупційної діяльності депутатів Хмельникова і Мішалова. Щоб підтвердити або спростувати цю інформацію ми звернулися в НАБУ з проханням провести розслідування. Після того, як НАБУ провело розслідування, ми зібрали партійну групу, створили комісію, яка і винесла рішення виключити депутатів з партії і рекомендувала їм скласти мандати ", - заявив глава парламентської фракції" Самопоміч ".

За словами Березюка, Хмельник і Мішалов були попереджені про засідання комісії і були присутні на відкритої публічної дискусії, де мали можливість висловити аргументи на свій захист. Засідання комісії фіксувалося на відео.

"Ми виступаємо за прозорість і чесність влади, і не хочемо, щоб ім'я нашої партії пов'язували з корупційними скандалами. Тепер діяльністю цих депутатів продовжить займатися НАБУ і Генпрокуратура", - підкреслив нардеп.

За словами голови Комітету Верховної Ради з питань боротьби з корупцією, народного депутата Єгора Соболєва, звернення депутатів "Самопоміч" стало завершальною крапкою роботи антикорупційної комісії. "До нас надходили повідомлення громадських активістів Дніпра. Зокрема, йшлося про те, що представники партії "Самопоміч " В'ячеслав Мішалов і Артем Хмельник або підтримують, або не блокують сумнівні ініціативи, в яких активісти помітили корупційну складову. Була створена антикорупційна комісія, за результатами работи якої і було прийняте рішення", - повідомив Соболєв.

Раніше на офіційному сайті партії "Самопоміч" з'явилася заява, в якому йшлося про те, що робоча група, яку очолила віце-спікер Верховної Ради України Оксана Сироїд, рекомендувала депутатам Дніпровського міськради В'ячеславу Мішалову і Артему Хмельникову добровільно скласти мандати. Також вище партійне керівництво звернулося до колег з депутатської фракції "Самопоміч" в міськраді Дніпра з пропозицією виключити з неї вищезазначених персон. Главу бюджетної комісії міськради Дніпра Артема Хмельнікова також вирішили виключити з партії.

Нагадаємо, після того як В'ячеслав Мішалов був обраний за списками партії "Самопоміч" до міської ради, а в березні 2016 року обійняв крісло секретаря міської ради, компанії його батька стали регулярно отримувати багатомільйонні підряди від міста. У період з березня по листопад 2016 року компанії, що мають відношення до Дмитра Мішалова - батька секретаря міської ради, виграли тендери на загальну суму 466 мільйонів гривень.

У листопаді 2016 року за результатами тендеру місто замовив ТОВ "Завод" Майстер-Профі "капітальний ремонт Центрального мосту через річку Дніпро за 177,79 млн грн. Серед всіх тендерних заявок пропозицію фірми Мішалова-старшого було одним з найдорожчих, проте саме воно виявилося найбільш привабливим для міста.

Крім фірм Дмитра Мішалова, бюджетні гроші дістаються і структурам самого секретаря міської ради. За даними видання "Наші гроші", фірми В'ячеслава Мішалова отримали понад 40 млн гривень за проведення мережі Інтернет в міські школи і за розробку системи, яка повинна підвищити прозорість міської влади перед городянами.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme