UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Чернігівські військкоми скаржаться на велику кількість "ухилянтів" від призову

Зі стартом призовної кампанії Чернігівщина готується відправити у військо понад 400 молодих хлопців 

Чернігівські військкоми скаржаться на ве…

У військових комісаріатах Чернігівщини розраховують відправити служити понад 400 призовників, але скаржаться на велику кільтість тих, хто ухиляється від служби. Про це із посиланням на прес-службу Чернігівської ОДА повідомляє Depo.ua.

Цьогоріч призовна кампанія на строкову військову службу в Україні проходить у квітні-травні. Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України, із Чернігівщини до Збройних Сил має вступити 235 осіб, до Національної гвардії — 110, до Державної спеціальної служби транспорту — 70.

Організація підготовки та проведення призову громадян України здійснюється міськими, районними державними адміністраціями, виконавчими органами міських рад у взаємодії з міськими, районними військовими комісаріатами. Безпосередню організацію та проведення призову виконуть призовні комісії.

Деякі райони у 2016 році стовідсотково забезпечили українську армію призовниками, а саме Борзнянський, Варвинський, Ічнянський, Корюківський, Куликівський, Новгород-Сіверський, Семенівський, Сосницький, Сновський. Ніжинщина, Ріпкинщина та Городнянщина навіть перевиконали норму. Однак є райони, які не виконали планові показники.

Як зауважив обласний військовий комісар полковник Олександр Криворучко, значна частина призовників ухилялася від проходження медичного огляду у районних та міських відповідних комісіях. При цьому, юнаки не з'являються на огляди без поважних причин. Найбільше таких випадків у Чернігові. Складнощів додає неурегульованість законодавства: за чинною постановою КМУ від 7 грудня 2016 року місцева поліція повинна сприяти розшуку "небажаючих служити", проте зміни до установчих документів відповідних органів ще не внесені.

Також Олександр Криворучко повідомив про деякі зміни у весняній призовній роботі. Відправляти до військових частин будуть юнаків віком від 20 до 27 років, а не з 18 років, про що йдеться в Указі Президента від 7 грудня 2016 року. Розмір грошової допомоги призваним на строкову військову службу становитиме два прожиткових мінімуми (з 1 травня 2017-го — 1624 гривні).

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Чернігів

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme