Гройсман обіцяє Пенсійний фонд без "дірки"

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв уже найближчим часом представити Верховній Раді та громадськості чітку пропозицію щодо реформи пенсійної системи України

Про це він сказав журналістам після конференції "Професійна освіта та підготовка робітничих кадрів: сприяння соціально-економічному та регіональному розвитку України", передає Depo.ua з посиланням на Укрінформ.

"Ми зробимо все, щоб ця система була бездефіцитною протягом середньострокового періоду. Ми вважаємо, що за 7 років ми можемо змінити або мінімізувати узагалі дефіцит, звести його до мінімуму, або ліквідувати дефіцит Пенсійного фонду. Сьогодні дефіцит Пенсійного фонду плановий 140 мільярдів. А вся система оборони та безпеки країни – 130 мільярдів", – наголосив Гройсман.

Він зазначив, що це величезна "дірка" у бюджеті, яка тягне країну вниз. До того ж, у такій ситуації майже 80% пенсіонерів отримують мінімальну пенсію.

Прем'єр пообіцяв уже найближчим часом представити парламенту та громадськості чітку пропозицію щодо реформи пенсійної системи України.

"І найголовніше, що у нас при проведенні реформи вдасться з 1 жовтня суттєво підвищити пенсії українським громадянам. Я вийду із цифрами, вийду із системою і буду просити парламент підпримати це рішення", – сказав глава уряду.

Нагадаємо, ще у листопаді 2016 року прем'єр-міністр України Володимир Гройсман анонсував зміни в наявній пенсійній системі.

Згодом він заявив, що реформування пенсійної системи в Україні обов'язково супроводжуватиметься підвищенням пенсій.

У Мінсоцполітики України заявили, що нова пенсійна система має встановити чіткі та зрозумілі правила, за якими люди виходитимуть на пенсію через 30-35 років.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme