БПП покинув ще один депутат

Народний депутат Владислав Голуб, який пройшов до парламенту за одномандатним округом №197 у Черкаській області від БПП, заявив про вихід із фракції Блоку Порошенка у Верховній Раді

БПП покинув ще один депутат…

Про це він розповів в інтерв'ю "Цензор.НЕТ", передає Depo.ua.

"Я йду з БПП", – заявив народний депутат.

"Відразу скажу, що мій відхід – це не емоції. Для мене таке рішення не є легким. Однією з "останніх крапель" стало те, що ми спостерігали на минулому пленарному тижні. Зокрема, у вівторок і четвер. Тоді була чергова спроба проголосувати за незалежного аудитора НАБУ і прийняти зміни в закон "про запобігання корупції" – під класну ініціативу про те, щоб військовослужбовці не заповнювали е-декларації (тут є логіка, і коли Президент вносив цей законопроект, він був рівно на півсторінки), але правками цей документ довели до абсурду. Знаєш, після четверга, коли в сесійній залі розглядали це питання, у мене виникло таке дежавю, що я почав думати, де я вже це бачив. Потім згадав – прийняття Кримінально-процесуального кодексу імені Портнова, коли нині покійний Михайло Чечетов ставив кожну поправку на підтвердження. Хоча на рівні комітету документ був уже в зовсім іншій редакції, але він спеціально ставив поправки на голосування, щоб повернути редакцію першого читання, яку вносила Адміністрація Президента. Тоді я усвідомив: ось ця точка, яка з'єднує ці два дні – вівторок і четвер. Тому я вирішив, що йду з БПП", – пояснив Голуб.

"Є ще один важливий момент, який посприяв моєму відходу. Я – депутат, обраний на мажоритарному окрузі (№197 Черкаської області. – авт.). Зрозуміло, що те, що відбувається на верхах, перебуває на виду. Але, повір, той рівень корупції, який є на місцях, набагато більше гіпертрофований, ніж у центрі. Тому що в якийсь момент там люди при владі почали плутати децентралізацію з російською федералізацією. Мовляв, область чи район – це їхня власність, тому публічними фінансами можна розпоряджатися так, як душа забажає . Але найстрашніше навіть не це. Вони не відчувають, що понесуть хоч якусь відповідальність і покарання за свої нечесні дії! Знову-таки, ця позиція протилежна тому, через що люди виходили на Майдан в кінці 2013 – на початку 2014 року. І це зовсім не те, заради чого ми приходили до влади. Адже ми планували змінити цю державу в кращий бік, а не навпаки. Знаєш, коли сім'я губернатора зі щасливої випадковості (іронічно посміхається. – авт.) стає одним із найбільших латифундистів, то постає запитання: хіба заради цього ми будуємо нашу державу?! Ось таких речей я не можу зрозуміти. Комплекс цієї проблематики, як загальнодержавного масштабу, так і локального, привів мене до прийняття рішення. Мене не покидає відчуття того, що в країні щось іде не так", – додав народний депутат.

Також Голуб зазначив, що ніяких спроб шантажу з боку кого-небудь, щоб він залишився у фракції БПП, не було.

Разом із тим, відповідаючи на питання, чому він не прийняв рішення скласти мандат, він відповів: "Я вважаю, що це було б дуже легко з мого боку. А ми не шукаємо легких шляхів".

Нагадаємо, сьогодні під час засідання Верховної Ради Голуб заявив про погрози на свою адресу.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme