Як на Волині занехаяли унікальну історичну коштовність

Через неналежні умови збрігання, човен-довбанка XIV століття руйнується просто на очах

Як на Волині занехаяли унікальну історич…

Як повідомляє Depo.Львів з посиланням на допис у "Фейсбук" начальниці відділу менеджменту та креативних індустрій Луцької міської ради Юлія Євпак, човен-довбанка 14 століття, випадково знайдений на Волині, руйнується просто на очах.

Унікальна знахідка зберігається у смт Маневичі Волинської області.

"Крайній раз бачила човен менше року тому. Нам тоді розповідали, що човну потрібні спеціальні умови для утримання. Звісно, що туристична родзинка краю посеред пилорами - це нєчто та не найгірше, що може бути. В цьому є навіть якась турфішка", - написала вона.

За словами Євпак, через неналежні умови збрігання, човен руйнується просто на очах. Тріщина на унікальній знахідці постійно збільшується.

"За цей короткий проміжок часу неозброєним оком видно, як змінюється човен: краще виглядати (чи стабільно однаково) він не став. Тріщіна помітно більшає... І якщо в минуле наше "побачення" мені перехоплювало подих, то цього разу напала непозбувна бентега... Ті, хто не бачив, їдьте! Він вартий 1,5 години в маршрутці в один бік". Нагадаємо, у серпні 2015 на човен випадково натрапили рибалки і витягнули на берег. Знахідка унікальна, адже судно видовбане із цільного ствола довжиною майже 12 метрів. Шведи пропонували за нього 100 тисяч євро.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme