UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

"Відродження" закликало уряд виділити на відновлення Балаклії ще 200 млн грн

Депутати групи "Партія "Відродження" пропонують збільшити урядову допомогу для відновлення Балаклії після вибухів на складі боєприпасів

"Відродження" закликало уряд виділити на…

Як повідомили Depo.Харків у прес-службі Харківської обласної організації партії "Відродження", для цього вони ініціювали звернення від парламентарів до Кабінету міністрів з вимогою виділити ще 200 млн грн з резервного фонду Державного бюджету України.

"Сьогодні треба об'єднати зусилля і підписати відповідне звернення до прем'єр-міністра та уряду, щоб виділити додаткові 200 мільйонів гривень, яких сьогодні не вистачає для відновлення Балаклії. З цим питанням не можна зволікати, і уряд має розглянути виділення коштів з резервного фонду Державного бюджету України якомога швидше. Жителі Балаклії сьогодні знаходяться в складному становищі. Багато наших громадян залишилися без даху над головою. І парламент не може стояти осторонь", - підкреслив під час виступу на погоджувальній раді керівників фракцій та голів комітетів ВР народний депутат з групи "Партія "Відродження" Олександр Біловол.

Він нагадав, що через вибухи та пожежі були пошкоджені 265 будинків. Зокрема, снаряди потрапили у дві місцеві школи, два дитсадка, зачепили вісім соціальних об'єктів. Без житла залишилися 93 родини (180 осіб). Відновленню взагалі не підлягають два приватних будинки і 13 багатоповерхівок. Тільки за попередніми розрахунками сума збитків від надзвичайної події у Балаклії сягає 300 млн грн.

Сьогодні відновлювальні роботи у місті тривають. Депутати партії "Відродження" надали допомогу мешканцям Балаклії у відновленні житла і привезли до міста будівельні матеріали та гуманітарну допомогу. Також за ініціативою фракції "Відродження" з бюджету Харківської обласної ради виділили 10 млн грн на відновлення житла в Балаклії.

Ще 2 млн грн виділила Балаклійська міська рада, 20,6 млн грн – Державна служба України з надзвичайних ситуацій, 100 млн грн – Кабінет міністрів. Але цих грошей замало, вважає народний депутат.

Нагадаємо, пожежа на складі Міноборони в Балаклії з подальшими вибухами боєприпасів почалася в ніч на 23 березня, через що близько 36 тисяч мешканців міста і довколишніх сіл були евакуйовані.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme