В Жмеринці загубили пам'ятник Остапу Бендеру

Монумент демонтували у 2012 році і донині його місце перебування достеменно не відомо

В Жмеринці загубили пам'ятник Остап…

Депутат Вінницької обласної ради Олександр Васильчук кинувся на пошуки пам'ятника відомому літературному герою Остапу Бендеру. Про це повідомляє Depo.Вінниця з посиланням на прес-службу облради.

Депутата збентежив той факт, що реконструкцію Привокзальної площі у Жмеринці завершено, а пам'ятник Остапу Бендеру, який у 2012 році демонтували для проведення ремонтних робіт, досі не повернуто на місце. Депутат переконаний - пам'ятник зник. Відтак звернувся до міської ради за поясненнями.

В мерії депутату повідомили, що пам'ятник знаходиться на реконструкції у скульптора Миколи Крижанівського, однак депутат не йме віри.

"Мене дивує така відповідь, бо місцеві мешканці стверджують, що ремонт площі завершився ще рік тому. Пам'ятник досі на місце не повернули, а це була своєрідна візитівка міста Жмеринки. Завдяки вокзалу в формі корабля, візитам імператора Миколи ІІ та багатьох лідерів до провінційної Жмеринки, це місто стало відомим далеко за межами України. Але виключно, як залізничний вузол. Першим колорит місту надав саме герой твору Ільфа і Петрова Остап Бендер", - цитує депутата Васильчука прес-служба обласної ради.

В той же час, в мерії запевняють: "На сьогодні пам'ятник знаходиться у автора, на реставрації. По закінченню ремонтно-реставраційних робіт буде вирішуватися питання щодо його розташування".

Додамо, що бронзовий пам'ятник Остапу Бендеру з сімома чавунними стільцями (дванадцять стільців не помістилися на площі, - Ред.) з'явився на Привокзальній площі Жмеринки у 2001 році.

Нагадаємо, що нещодавно в Жмеринці відкрився єврейський етнографічний фотомузей.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme