UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

В Україні відбудеться перепис населення

Кабінет міністрів України планує перенести Всеукраїнський перепис населення з 2020 року на грудень 2018 року 

З такою ініціативою на позачерговому засіданні уряду виступив міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляє Depo.ua.

Він зазначив, що постановою Кабміну від 2015 року передбачено, що перепис населення буде проходити в 2020 році. "Однак вчені і фахівці просять, щоб ми прискорили цей процес, щоб ми це зробили не в 2020 році, а в грудні 2018 року", - сказав Рева.

Він додав, що перенесення перепису на 2018 рiк дасть змогу поліпшити планування діяльності уряду і дасть правильні орієнтири.

У свою чергу, прем'єр-міністр Володимир Гройсман наголосив на необхідності такого перепису. "Перепис населення потрібний. Треба визначитися, які терміни та що для цього потрібно. Окремо це питання ми проговоримо", - сказав Гройсман.

Нагадаємо, 8 вересня 2016 уряд ухвалив проект постанови про утворення міжвідомчої робочої групи з питань науково обгрунтованого оцінювання демографічного розвитку України.

Тоді міністр соціальної політики Андрій Рева нагадав, що перепис необхідно проводити раз на 10 років, а в Україні в останнє це проводилося у 2001 році.

Перепис кілька разів відкладався через відсутність у бюджеті коштів.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme