Україні потрібне міністерство з розвитку промисловості, – Коновалюк

Україні потрібно створити міністерство, яке відповідало б за розвиток промисловості, – за прикладом Японії, Норвегії, Канади та інших країн

Про це написав економічний експерт, лідер ВО "Нова Україна" Валерій Коновалюк у своєму блозі.

На думку Коновалюка, без підтримки промисловості Україна найближчим часом замість літаків буде виробляти лопати та відра.

"В українському уряді просто немає міністерства, яке б відповідало за розвиток промисловості. Немає не лише міністра промисловості, але навіть заступника якогось міністра, який би займався нею", – написав Коновалюк.

Експерт зазначив, що за останні 17 років показники промислового зростання впали з 13 до 2,5%.

"У кризовий 2000-й показники промислового зростання склали 13,2%. Коли все рухнуло в 2008 році – показник промислового зростання був на рівні 12%. Сьогодні ця цифра становить 2,4%. Це жахливий показник, це показник стагнації. З таким зростанням нам потрібно багато років, щоб повернутися до показників довоєнної економіки", – йдеться в блозі.

Разом з тим Коновалюк критикує уряд за те, що він не займається розвитком промисловості, а Мінекономрозвитку зі своїми ініціативами давно перетворилося на Мінекспортсировини.

"Сьогодні прем'єр Гройсман презентував програму уряду до 2020 року. Він нічого не сказав про промисловість, тільки обмежився загальними фразами про залучення нових технологій та створення робочих місць. Жодних конкретних кроків щодо зменшення фіскального тиску, жодних інвестиційних планів, лише голослівні обіцянки без конкретики", – написав Коновалюк.

На думку лідера ВО "Нова Україна", саме створення міністерства промисловості – це ще не рішення всіх проблем одномоментно, але це сигнал ринку та можливість розробити державну стратегію.

"Тоді з'явиться право брати участь у формуванні Програми діяльності КМУ, розробці держпрограм, плануванні держбюджету, в підготовці та укладенні міжнародних договорів, в обговоренні потенційних об'єктів приватизації поміж держпідприємств та багато іншого", – резюмував Коновалюк.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme